Drony, drony, drony, kam se podíváš, nejen v armádě a co děti a začátečník?

Jak začít, co všechno modelařina nabízí, rozdělení, kategorie, modelářské kroužky, začátečnické otázky, atd.
pepan
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Drony, drony, drony, kam se podíváš, nejen v armádě a co děti a začátečník?

Příspěvek od pepan »

Myslím, že je načase všem začátečníkům a dětem podávat modelářskou činnost a tohoto multioboroveho koníčka právě jako činnost s drony.
Není to žádné zavádění, naopak pouze sjednocení s existující legislatívou a moderním názvoslovím, které táhne a je sexi.

Co o tom soudíte?

Pak by bylo mnohem jednodušeji přilákat děti a vlastně kohokoli k tomuto koníčku...
Jasně že by se pořád začínalo stejně jak je popsáno tady
viewforum.php?f=11

- papírové vlaštovky
- házedla
- gumáčky
- jednoduché kluzáky
- jednoduché elektromotoráky
- RC modely
- elektronika, asi hlavně základy

LEON
Admin
Admin

Re: Drony, drony, drony, kam se podíváš, nejen v armádě a co děti a začátečník?

Příspěvek od LEON »

Když si vezmu jak obrovské procento je mezi mládeží poletující s nejrůznějšími koptérami a jak malé procento je mezi mladými (nebo dokonce mezi dětmi) modelářů... :roll: Koptéry jsou opravdu dlouhodobý trend, hlavně mezi mladými... Když by venkovní poletovací aktivity s drony měly šanci přilákat nějakou mládež i k modelům letadel, proč ne. My jsme s JoskouPilotem svého času nějaké "dětské" koptéry (rozuměj lacinou Čínu) zkoušeli a při výběru nevhodné koptéry to může bohužel dítě po prvním pádu a poškození dronu naopak od leteckých aktivit docela odradit. Všude na diskunsích FB skupinách čtu, že než novou "Čínu", tak raději staršího značkového drona z druhé ruky, s tím bych asi souhlasil. Ale nejsem koptérář, jen jsem s nimi nějaký rok ze zvědavosti poletoval, než jsem zjistil, že mi to létání s RC modely letadel nemá šanci nahradit ani při FPV.
Chodí sem vůbec nějací uživatelé dronů? Co vím, tak české diskusní fórum pro drony snad ani neexistuje, pouze se scházejí na sociálních sítích, což mě vzhledem k věkovému průměru této zájmové skupiny nepřekvapuje.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

pepan
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Re: Drony, drony, drony, kam se podíváš, nejen v armádě a co děti a začátečník?

Příspěvek od pepan »

Nemyslel jsem tím lákat dronaře a předělávat je na modeláře.
Ale všem vysvětlovat, že modely jsou také drony.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „1 - Úvod do modelařiny, než se rozhodnete pro první nákup“