tip na výrobu tmelu

Materiály, postupy, tipy, triky a rady
Odpovědět
frantaletec
Plodný uživatel

tip na výrobu tmelu

Příspěvek od frantaletec »

Vyrábím model letadla z polystyrenu a přemýšlel jsem čím tmelit.Vyrobil jsem tmel z barvy balakryl do které jsem namíchal sádru a udělal hustou kaši.nanášel jsem ho starou platební kartou.Dá se lehce roztírat je jemný a brzy zasychá.Potom se lehce brousí smirkem.Dá se použít i na EPP.Možno probarvit tonovací barvou používanou k malířským účelům. ;)
Musím dodat,že se tmel nedá uchovat,protože do druhého dne ztvrdne.Tudíž dělat pouze potřebné množství. ;)
Naposledy upravil(a) frantaletec dne 04 říj 2011 12:11, celkem upraveno 1 x.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: tip na výrobu tmelu

Příspěvek od Karas »

Dobrý, to by mě nenapadlo. Když jsem dělal laminátový kryt na Zlína Z-50 tak jsem použil kanagom + plavený křída.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel

Karas píše:Dobrý, to by mě nenapadlo. Když jsem dělal laminátový kryt na Zlína Z-50 tak jsem použil kanagom + plavený křída.
No vidíš,stačí se zeptat. :lol: :lol: :lol: :lol:

arda1BOT
Zelenáč

Příspěvek od arda1BOT »

Já nevím ale dyť to musí být těžký jako hrom. Proto se používají lehčený(šlehaný) tměly- právě kvůli nízké hmotnosti ne? Radek

frantaletec
Plodný uživatel

arda1BOT píše:Já nevím ale dyť to musí být těžký jako hrom. Proto se používají lehčený(šlehaný) tměly- právě kvůli nízké hmotnosti ne? Radek
Já tohle až tak neřeším. :lol:

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Možná hloupá otázka, ale když se modeláří na netu baví o šlehaném tmelu je to ten obyčejnej stavební z každého baunebau obchodu a nebo nějaký speciální modelářský? Tím nemyslím, že je to to samé s jinou nálepkou na stejném kelímku, ale minimálně 5x dražší...

Jde mne teď o použití na lodičku, ale výhledově třeba i na éra z polystyrénu či nejakého X-pronu.
Nemám s tím zkušenost, tak se raději ptám, vždy jsem si vystačil s pilinami a lepidlem...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

BeneFitmodel
Zkušený

Příspěvek od BeneFitmodel »

Nic jsem nevyráběl a nakonec vybral Uniflex od BaL-u, který dle nějakého srovnávacího testu oproti modeláří používaného OneTime odolává vodě, tak uvidíme.

Obrázek
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

Odpovědět

Zpět na „Materiály, modelářské technologie a postupy“