:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Problém s regulátorem

Vše okolo elektroniky uvnitř modelů, regulátory, serva, FC řídící jednotky, GPS, telemetrická čidla, konektory atd.
Odpovědět
Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Problém s regulátorem

Příspěvek od Karas »

Tak jsem se po delší době rozhodl zkontrolovat zda funguje Zlin. Chtěl jsem vyměnit přijímač z HC za origoš od Spektrumu (AR6200). Spáruju, téměř vše proběhlo OK až na motor. Vůbec nehvízdnul. Mám tam extrení BEC takže od reglu je + odpojený, ale při zapojení aku vůbec nezapípá a motor nejde. Když vypnu napájení (cvaknu s vypínačem na BEC) tak motor začne rychle pípat (asi nějakou chybu). Nevíte co s tím je?
Létal jsem s tím jednou, po přistání vše fungovalo, akorát jsem vyměnil přijímač a nejde. Že by si Spektrum přijímač nerozumněl s činským reglem? ;) :)

EDIT: Ten předchozí přijímač momentálně nemám u sebe, takže to nemůžu zjistit zda to s nim funguje, ale nevidím jedinný důvod proč by tomu tak bylo.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s regulátorem

Příspěvek od Karas »

Tak mi to nedalo a pro ten přijímač jsem si zajel. Hádejte výsledek.

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Nejlepší je vylučovací metoda. Snadno tak přijdeš na to, která součástka zlobí. Prostě postupně zkoušet jiné součástky až to s některou začne fungovat správně. Pak tu která zlobí můžeš zkusit jinde a pokud to s ní nepůjde, tak je v ní nějaký problém, který se může hledat dál.

OK... už funguje?

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Funguje, nevím proč ale motor normálně pípne a točí se. Bůh nebo někdo zkušenější to ví. Možná jsem měl zkusit RESETovat paměť ve vysílači a vše znova nastavit, třeba by si to dalo říct.

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Tak ještě zkus ten přijímač někde jinde... jestli je chyba v něm a nebo to bylo jen nějaká nešťastná shoda náhod jako třeba něco nastaveného v té vysílačce apd.

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Po debatě se Salamanem, který měl podobný problém akorát u serv, jsem došli k závěru, že to opravdu není kompatibilní, zřejmě dochází vlivem odběru k poklesu signálu natolik, že již regulátor nedokáže rozeznat co tam jde za signál. Nemám to ověřený měřením, ale zdá se to zatím jako jedinné logické vysvětlení.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Palubní elektronika“