joskapilot:
Kdysi jsem se srazil na paraglideru s modelem větroně ( na Rané). Model jsem dovezl v náručí nepoškozený na zem, mě to stálo šňůru v A lajně, ale dobře to dopadlo. Nakonec byl pilot modelu víc vyděšený než já. Myslel si, že je bezpečně tak 50m nade mnou. Ani jsem mu nic neříkal, byl z toho na kaši.
Druhý případ byl ten ignorant co popisuješ ty. Nadivoko, nikde neorganizovaný a s modelem v 1000m. Je to takové hovado, že dodnes si tyhle kousky dává na ksichtbúk. Potkal jsem se s tím jeho výtvorem v UL cca v 800m AGL. Minuli jsme se, ale jenom náhodou.
Zkusil jsem to napřed po dobrém, napsal jsem mu, že takhle se nelétá, vím o něm, že tam létá a letěl bych v tom prostoru výš, kdyby to šlo. To ale nejde, je tam TMA Praha. No, má to u zadku. Tak já taky. Jediná jeho další podobná akce se mnou a vyřeším ho, že ho podobné kousky stoprocentně přejdou.
Letecký zákon a všechny možné jeho dopady
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 463 times
-
Kategorie modeláře:
Re: Letecký zákon a všechny možné jeho dopady
Na Rané jsem párkrát na svahu byl a někdy to bylo fakt hustý, jaký tam byl provoz ve zduchu, ať už paraglidy, tak velký kompozitový větroně, nebo EPP svahový samokřídla... Nejhorší když všichni najednou! To se mi moc do vzduchu nechtělo, a když už, byl jsem vyklepaný, abych se s padákem nesrazil, ikdyž lehké EPP samokřídlo by asi takový problém nebyl, ale stejně, bylo by to zbytečný... A kupodivu jsem tam zaplať pánbůh nikdy žádnou kolizi ve vzduchu ani nezažil. Asi bych byl úplně stejně vyklepaný jako ten modelář který se s tebou srazil, jak popisuješ...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 3
- Has thanked: 177 times
- Been thanked: 180 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Letecký zákon a všechny možné jeho dopady
Šel bych dál, úředníky nahradit AI a vše propojit digitalizací.7591 wrote: ↑18 May 2026 08:32 Celý problém je v úředníkách. Přemnožili se.
Ideální řešení by bylo dát je do řady, rozpočítají se a pro začátek každý druhý ven. Kydy o tom jak to potom nestihnou, nebo, že se tímhle způsobem vyhodí i schopní jsou o ničem. Zásadní potíž je v tom, že kapříci si svůj rybník sami nevypustí.
Když jedu delší cestu, hodně dlouhou cestu autem, tak si občas koupím colu, žádné energiťáky. Půl litrovka nebo 0,7 ideální. Vejde se to do přihrádky uprostřed, za dvě, tři hodiny to mám zpracované, dokud to má bublinky a není to teplé. Taky to mělo hodně pevný plast té lahve.
Minulý týden: Cola všude, protože už by to nejradši dávali do igeliťáků, víčko našroubovat zpátky když řídím problém.
Mělo by to řešení. Každý den by měla Uršula fon Lejno hromadu těchhle igelitových petek před dveřma a víčka ve schránce, dokud by jí podobné hovadiny nepřešly.
Leon by mohl vyprávět jak otravuje energetický štítek u 100+ let starého kamenného baráku při prodeji.
Normální člověk by řekl, zaškrtněte si to nejhorší G a co tam máte dál, ale oni chtějí zaměstnat firmu co bude přeměřovat kamenné zdi a účtovat nesmysly.
Člověk se pak nediví že to házejí Stbákovi a populistům ve službách Ruska
„Nedívám se, jak věci jsou. Dělám je tak, jak mají být.“
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 6 Replies
- 2039 Views
-
Last post by LEON