Předmět příspěvku: Pracovní deska + fixace a šablony. Špendlíky vs Magnety
Napsal: 08 črc 2022 21:56
Plodný uživatel
Mám od každého trochu a přemýším co objednat. Špendlíky mám vyhlédnute tyto https://www.vtc.cz/vyrobek/39306/spendl ... 5-mm-250-g Magnetů je přehršel druhů a možnosti využití omezuje pouze fantazie uživatele viz. níže.
3b9bf0fd896adb863bce4b6a10e938a9_preview_featured.JPG [ 106.71 KiB | Zobrazeno 1128 krát ]
Příloha:
3789e857a0091f56b95a8336f3d32fde_preview_featured.JPG [ 111.04 KiB | Zobrazeno 1128 krát ]
Příloha:
2705afcaeeb0ad8f4c4a7353d874265b_preview_featured.jpg [ 106.54 KiB | Zobrazeno 1128 krát ]
Naposledy upravil BeneFitmodel dne 31 srp 2023 20:19, celkově upraveno 2
REX
Předmět příspěvku: Re: Pracovní deska + fixace a šablony. Špendlíky vs Magnety
Napsal: 09 črc 2022 08:06
Mazák
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1445 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
Já osobně používám pouze rovnou pracovní desku stolu, případně smrkovou spárovku na které stavím a používám špendlíky..... Různé úhelníky, magnety a podobné věci ani nemám a taky dokážu, myslím, postavit pěkný a rovný model. A když potřebuji někdy něco zatížit, posbírám všechno možné co je po ruce a to použiji, vypadá to pak ale dost divoce no a když náhodou někdo nezasvěcený přijde, tak se docela diví co vyvádím
_________________ Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
BeneFitmodel
Napsal: 09 črc 2022 09:31
Plodný uživatel
Něco jsem si o fixaci pomoci magnetů načetl a podíval se jak, co a čím to dělají na západě v kapitalistické cizině, no prostě v moderní civilizaci. Něco si vyzkoušel stavět jak s magnety tak špendlíky a musím přiznat, že si mne ty magnety přitáhli více.
Mám to odzkoušeno zatím jenom takto jednoduše a provizorně.
Příloha:
fixace magnety místo špendlíků.jpg [ 119.95 KiB | Zobrazeno 1118 krát ]
Když to ale porovnám se špendlíky je to jednodušší, rychlejší, čistší a bez těch děr.
Příloha:
Hopper bez děr.jpg [ 118.91 KiB | Zobrazeno 1118 krát ]
REX
Napsal: 09 črc 2022 09:59
Mazák
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1445 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
Ano magnety mají jistě své výhody, ale na druhou stranu myslím, že když přijde na nějaké větší kroucení při schnutí, dobře zapíchnutý špendlík na tom bude lépe než magnet.... A ty dírky po modelářských špendlících nejsou zase tak velké. I na éru kde byly lišty trupu z balzy 3x3 mm byly použitelné a dírky nevadily.... Každopádně kombinace obojího by mohla být ideální, alespoň za mě!
_________________ Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
BeneFitmodel
Napsal: 10 dub 2023 16:38
Plodný uživatel
Zkompletuji si sem vlastní inspirační zdroje ohledně magnetické fixace v modelařině, zatím byli různě roztrúšené...
Něco jsem si o fixaci pomoci magnetů načetl a podíval se jak, co a čím to dělají na západě v kapitalistické cizině, prostě v moderní civilizaci. Něco si vyzkoušel stvět jak s magnety tak špendlíky a musím přiznat, že si mne ty magnety přitáhli více.
Ponejvíce jsem ale natrefil na použití přímo holých magnetů různých tvarů a velikostí a až pak přichází na řadu různě tvarované podpěry a přípravky od překližkových až po plastové, třeba z 3D tisku.
Měl jsem předčasem připravenou objednávku různých kostek pro přímé použití a magnetických placek pro vlepení do přípravků z 3D tisku ale jsem to neodeslal... Zeptám se, nevyzkoušel jste to někdo třeba jenom ze zvědavosti?
BeneFitmodel
Napsal: 09 srp 2023 17:37
Plodný uživatel
Dovolil bych si požádat čtenáře tohoto vlákna o vyjádření se k jeho obsahu a informacím v něm obsaženým, pomoci právě přidané ankety.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru