@Dotaz: Ad. Specific: Opravdu nenosím v hlavě celou (EU) 2019/947 legislativu a je mi líto, že neznám všechny podrobné detaily o všech souvisejících kategoriích, včetně té Specifické
Že se za Specific něco platí, o tom jsem povědomí měl, ale zatím jsem pročítal hlavně legislativu přímo související s modelařinou, tedy Open kategorii a v poslední době vše kolem SUB250. Předpokládám, že Specifická a Certifikovaná kategorie jsou určeny (nikoliv výhradně) spíš pro ty, kteří létají s koptérami a mají to jako svoji živnost. Díky za upřesnění té částky.
Ad. Model SMČR: Jako nečlen SMČR neznám všechna jejich pravidla a směrnice, jen jsem citoval SMČR web, který popisuje pravidla pro jejich modely:
Model letadla odpovídá Sportovnímu řádu České republiky pro letecké modeláře Svazu modelářů České republiky, Klubu leteckých modelářů České republiky a/nebo FAI pravidlům
Google mně vyhodil tyto související odkazy:
https://svazmodelaru.cz/klem/2020/12/02 ... u-letadel/
https://svazmodelaru.cz/klem/Pravidla/SRad2020.pdf
Matně si ještě pamatuju cosi o nějakých minimálních rádiusech zaoblení hran na jejich modelech letadel a o maximálním povoleném napětí pohonných akumulátorů. Pro víc informací by ses musel mrknout na jejich svazové fórum RCmánii.
Ad. Letiště pro létání členů SMČR: Diskuse o povolených letištích k provozu RC modelů pro členy SMČR jsem zachytil na FB modelářské skupině. Neznám jejich počet ani podrobnosti, pouze si pamatuji, že se tato letiště měla oznámit na ÚCL do nějakého termínu, aby na nich byl provoz pro členy SMČR umožněn. Je možné, že se v 2024 v tomto něco změnilo, ale legislativu pro SMČR nesleduji, určitě to mají někde k dohledání na svém fóru.
Ad. Uzavřená skupina pro administrátory a moderátory: Toto je skupina sloužící pro pracovní komunikaci administrátorů, moderátorů, zkrátka pro členy podílející se na tvorbě vzhledu a struktury fóra, která doznává v posledním roce změn. Role přiděleného globálního oprávnění v PhPBB fóru (např. ta moje) je po kliku na konkrétního uživatele vidět, jak sis všiml. Přidělení individuálního moderátorského oprávnění uživatele pro moderování konkrétní sekce se ale nijak v popisku uživatele neprojeví, takže kdo všechno má oprávnění moderovat nějakou přiřazenou sekci fóra, to v popisku dané osoby viditelné není. Leda že bych u každé takové osoby napsal do popisku "Moderátor" ručně, pro což tu zatím nebyl důvod. Prostě je tato pracovní skupina moderátorů zatím nazvaná VIP, její diskusní vlákno není ostatním uživatelům v hlavní sekci ani viditelné, proto se divím, že je kvůli tomu tady takový rozruch
Zkusím ho ještě víc skrýt, aby nebylo na očích a nemátlo běžné uživatele
Můžeš se také stát tvůrcem obsahu tohoto fóra, jako kdokoliv. Pak Ti může být přidělena také funkce moderátora nějaké Tvé oblíbené sekce a časem i nějaké globální oprávnění pro spolupodílení se na vzhledu tohoto PhPBB fóra, to už ale nezáleží na mně. Tím bych toto off-topic téma v této diskusi o legislativě asi uzavřel