Tak, tak zákon schválnosti.... pěkně blbej zákon
Akorát před X-lety, kdy se lítalo na MHz a byla doba běžných serv např. HS-300 se takovéhle zamrzání nestávalo, teda alespoň co já pamatuju. Padalo se občas na rušení, to jo, ale když se ctily určité zásady, nebýval velký problém. To už se dnes nevidí, kolikrát každý kdo chce lítat, zapne radio a jde na to a pak to bývá ve vzduchu občas dost nahusto a nejbezpečnější to taky není! Dnes je všechno přetechnizované a ve spousta případech naprosto zbytečně. Čím víc technicky složitější, tím větší možnost poruchy či náhlé nefunkčnosti dané věci-bohužel.
A když se tady píše nelítat nad lidi, auta a tím mít provoz bezpečnější... to ANO, ale je tu zase ALE...
Před chvílí jsem se vrátil z lítání, byl jsem s Bristolem. Zaparkuju na louce těsně vedle vyjetých kolejí bez trávy, ze kterých startuju a na které se snažím trefit přistát. Takže běžně 1metr od auta a od sebe, jelikož do vysoké trávy zbytečně nelezu!!! A dnes ten nádherný průlet asi 6-8metrů vysoko a přesně nad hlavou byl naprosto perfektní

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...