...tak nějak pokračuju pomalu se stavbou Jaka, snažím se udělat každý den alespoň něco málo a zatím mi to jde

Ale stavba se pomalu blíží k fázi povrchové úpravy a já stále přemýšlím jak udělat: folie vs. plech
Co na to ostatní, já už prostě nevím.....
Pro folii je odůvodnění, že se dostanu cca do hmotnosti dle plánu, tedy 750gramů.... ale zrovna dvakrát nadšený z tmelení a broušení nedostatků moc nejsem
Pro plech jen to, že budu mít případně prvního plechovkáče, samozřejmě vyzkoušení nových technologií a netradiční/atraktivní vzhled. Ale velkým proti je mnohem vyšší váha a to zhruba kolem 900gramů!
Údaje o hmotnostech jsou jen teoretické předpoklady, (ale myslím si že to mám docela zmáklý) třeba s možností dovažování vůbec nepočítám a pak bych byl úplně někde jinde. A jednou už se mi povedlo udělat letadlo mnohem těžší než mělo být a bylo umění ho dostat do vzduchu a naučit lítat. V podstatě jsem musel zvýšit napájení motoru o 1čl Li-Po a až to pomohlo, nakonec stejně při prvním letu havarovalo mojí vinou (nedokonalou předletovou kontrolou) a tím mi došla trpělivost a šlo z baráku! Tomu se však chci vyhnout a tak přemýšlím jakou cestou se dát.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...