:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

ChatBoti GPT a tzv. Umělá inteligence

Diskuse o umělé inteligenci, AI aplikacích, chytré domácnosti a o všem s tímto tématem souvisejícím.
LEON
Admin
Admin

Re: ChatBoti GPT a tzv. Umělá inteligence

Příspěvek od LEON »

joskapilot píše: 13 led 2025 01:42 Já se nedávno ptal sestry jestli to používá a nejdříve napsala že né a pak to opravila že vlastně ano.
Jak říkal kámoš až se AI naučí české zákony tak ušetříme za právníky.
Také by to mohlo popohnat digitalizaci abychom nemuseli živit 10x více úředníků než je třeba.
Možná by jich stačilo ještě méně to jen střílím od boku :D
Trochu mě mrzí ten nízký časový limit pro Live hlasovou konverzaci s mobilní aplikací ChatGPT, vychází mi to na nějakých 30 minut, po vyčerpání mi to nabízí koupit předplatné. Někdy se ten časový limit obnoví poměrně rychle na dalších 30 minut, někdy až za měsíc. Já osobně to až tolik nepotřebuju, pokecám si v Live režimu anglicky třeba v aplikaci Gemini, kde je to bez limitu, ale ségra by to AI ChatGPT v Live režimu ráda využívala víc, protože tam může mluvit v češtině a hned vyčerpala ten limit volných minut :roll: Nemáš Josko prosím tě nějaký tip na jinou free AI aplikaci, kde by mohl člověk mluvit v Live režimu česky, ale bez toho časového omezení?

EDIT: Tak jednu možnost jsem našel, AI aplikace Google Gemini teď nově nabízí české rozhraní Live pro živý dialog také, i když s určitými omezeními:
https://www.svetandroida.cz/google-gemini-live-cestina/
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od joskapilot »

Tak to musím vyzkoušet, zatím jsem používal jen ten chatGPT a kopilota z Bing a většinou jen s textem. A někdy si to dávám přečíst zase jinou aplikací Voice .
U toho chatGPT využívám sdílet, že to pošlu ostatním jako odkaz a oni to můžou přečíst aniž bych složitě kopíroval texty.
Jak čtu info že provozovatelé AI mají velké náklady, tak snad nějaká forma AI bude vždy zdarma, dokud někoho vlivného nenapadne vyřadit bydlení a základní potřeby pro život z trhu tak se vše bude dál brzdit a na nic nebudou peníze.
Zde platí stále stejné pravdy:
Vše souvisí se vším a kdo chce moc nemá nic a ekonomiky v celém světě klesají či přesněji řečeno se zadlužují a vždy je zatím bydlení, energie a hlavně krátkozraký boháči a jejich lobby.

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Kdyby například ségra měla datlovat svoje otázky do mobilu, tak AI ani nikdy nezačne používat. Přesvědčilo ji právě to, že si položí mobil s aplikací před sebe na stůl a může si s AI volně povídat jako s člověkem, skákat ji do řeči apod. Právě tahle "Live" funkce nejspíš pomohla k tak masovému rozšíření používání AI i mezi lidi, kteří by se o ni jinak ani nezajímali. Tobě to píše kolik volných minut, když s AI mluvíš hlasem v režimu "Live"? Mně nejvíc 30 minut/měsíc, jinak spíš kolem 15-ti, asi podle vytíženosti serverů. Ta AI Gemini Live od Google je bez limitu, ale nejde ji skočit do řeči a třeba poupravit svoji otázku nějakým upřesňujícím vysvětlením, jako u ChatGPT live, už se tam musí pro přerušení věty matlat na displej a i ten hlas nezní tak přirozeně "lidsky" jako u ChatGPT Live, který umí do hlasu mixovat i emoce. Ale teď už jde pokrok v tomhle tak dopředu, že to Google za pár měsíců dotáhne.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Určitě to je to blíže člověku když si jen povídá a nemusí nic zdlouhavě psát.
Teď jsem rozchodil to Gemini v cz , zítra to potrápím.
Dnes jsem otcovi instaloval Windows 11 na staré PC ale už s CPU co po upgrade biosu základní desky je plně podporovaný Windows 11, co mě dostalalo je nějaká chybová hláška po vypnutí PC z Windows 10, tak si říkám co se vlastně změnilo u Windows 11 kromě menu :D

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

To čínské AI DeepSeek si můžeš Josko stáhnout celé na svoje PC, takže ho pak můžeš používat i bez připojení k internetu, dokonce to běží i na obyčejném malém Raspberry 8-) Open AI má se svým ChatGPT co dohánět.

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Bojím bojím :evil:
To je revoluce!!!
Skynet se blíží :ugeek:
Toto už by mohlo brzo ovládat robota co nahradí lidi ve fabrice.
Ty kluci čínský jsou borci :!:

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Toho robota může ovládat jak vzdálená AI připojená k němu přes wi-fi, tak tahle čínská off-line AI DeepSeek, která může běžet na malém lokálním HW, to už není takový rozdíl :) Spíš mě napadly možnosti využití, kde absence bezdrátového připojení hraje roli, třeba jako když jsme se spolu bavili o tom, že bez internetového připijení ti nemůže fungovat AI v mobilu pro překládání z angličtiny do češtiny a zpět v reálném čase. S takovým malým Raspberry PC by ta AI možná mohla překládat i bez připojení k internetu, když by běžela na lokálním HW.

Ale když už jsi nakousl tu možnost řízení robotů přes AI, tenhle nadšenec zkoušel postavit robota, jehož "řídící jednotkou" by byl pouze obyčejný ChatGPT ChatBot, kterého běžně používáme v textové komunikaci. Takže by vyhodnocoval vstupy z kamery a na základě nich by dával pokyny motorkům. Sice mu to ještě úplně nefunguje na 100%, ale věřím, že to dotáhne do konce ;)

Co se týče možnosti přímého ovládání serv, dokáže ChatGPT ovládat komplikované, někdy i bizardní výstupy:

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od BeneFitmodel »

Pro různé účely specializované AI nástroje
AI nástroje.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od BeneFitmodel »

Tak tohle je mazec. Cituji příspěvek od Velitelství informačních a kybernetických sil:
"
⚠️Rusové provozují síť „Pravda“, kde najdete skoro všechno... kromě pravdy.
Tahle dezinformační mašina jede naplno: přes 150 domén, přes 10 000 článků denně (!), přes 3,6 milionu článků ročně.
Možná si říkáte: „Mě se to netýká, já tyhle weby nečtu.“ Jenže chyba lávky🤷‍♂️
Na těchto textech se totiž trénuje i umělá inteligence (AI), kterou denně používá spousta lidí. A podle analýzy NewsGuard tahle propaganda úspěšně ovlivnila dokonce i populární AI nástroje typu ChatGPT – a může tak šířit dezinformace i v češtině🇨🇿!
💡Poučení? AI není dokonalá, vždycky ověřujte informace i jinde. Fact-checking skrz AI totiž nemusí být stoprocentní.
Další info v komentářích...👇
"
zdroj:

další podrobnosti:
https://www.sgdsn.gouv.fr/files/files/P ... ENG_VF.pdf
https://services.google.com/fh/files/mi ... ive-ai.pdf
https://newsguardrealitycheck.com/p/a-w ... sed-global

Nakonec osobní zkušenost.
Napříč česky psaným internetem a je jedno o jakej obor jde, poslední dobou potkávám divné weby.
Jsou na prvních příčkách v hledání různýmí vyhledávači.
Na první ani druhou dobrou nemusí čtenář poznat, že jde o russkou propagandu. :twisted:
Tohle prohlášení kybernetických sil AČR výše do toho vrhá nové světlo...

A pro příklad jeden odkaz

Kód: Vybrat vše

https://icraft.decorexpro.com/cs/podelka-samolet
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

Odpovědět

Zpět na „Umělá Inteligence, Chatboti, hlasoví asistenti, chytrá domácnost“