lenze ked nahrejes fenom, tak bublinky rychlo vystupuju na povrch a potom to uz nie je hladket9x wrote:ja to normalne naheju fenem, ono to zmekne a povoli, s trafopajkou to se musi opatren ebych rek ne? takhle to nafoukam chvili a je to jak maslofrantaletec wrote:No já používám trochu větší vrstvu tavného lepidla,tak není problém tam vrazit trafopájku a když se lepidlo trochu nahřeje,tak už to jde docela dobře odtrhnout celé.
Lepidla na pěnové hmoty pro lepení epp, xps, depronu, polystyrénu
Re: Lepení epp
Združenie nič netušiacich - http://www.znn.sk
-
t9x
- Znalý uživatel

- 15
- Been thanked: 2 times
-
Systémová upozornění:
mno ale to pouzivam na odstraneni, takze mi to nevadi kdyz to dam vsechno prycboboland wrote:lenze ked nahrejes fenom, tak bublinky rychlo vystupuju na povrch a potom to uz nie je hladket9x wrote:ja to normalne naheju fenem, ono to zmekne a povoli, s trafopajkou to se musi opatren ebych rek ne? takhle to nafoukam chvili a je to jak maslofrantaletec wrote:No já používám trochu větší vrstvu tavného lepidla,tak není problém tam vrazit trafopájku a když se lepidlo trochu nahřeje,tak už to jde docela dobře odtrhnout celé.
- Salaman
- Plodný uživatel

- 15
- Been thanked: 16 times
-
Systémová upozornění:
Tak tohle je bezva nápad. Už jsem přemýšlel nad nějakým bílím lepidlem aby spoje nebyli vidět. Purex je žlutý a vteřiňák drahý, tvrdý, křehký. Přitom tavné lepidlo často používám na jiné materiály, říkal jsem si že bude moc těžké a nebude na EPP držet, ale po vašich zkušenostech ho vyzkouším. 
- BeneFitmodel
- Mazák

- 4
- Has thanked: 386 times
- Been thanked: 454 times
-
Kategorie modeláře:
Jak na lepení epp, xps, depronu a pěnových hmot
Jak na lepení epp, xps, depronu a všech dalších pěnových hmot?
Tady je výsledek docela zajímavého testu lepidel. Další podrobnosti testu jsou ve videu.
Nějaké místní zkušenosti a doporučení
Lepení hydroplánu z Depronu viewtopic.php?f=90&t=119
Potahování polystyrénu balzou viewtopic.php?f=90&t=132
Lepení utržených EPP křidélek viewtopic.php?f=91&t=338
Používám UHU Por a tam kde lepený spoj není vidět jakési Pur lepidlo na dřevo, ale asi změním názor a vyzkouším to tavné lepidlo.
Co používáte vy?
Tady je výsledek docela zajímavého testu lepidel. Další podrobnosti testu jsou ve videu.
Nějaké místní zkušenosti a doporučení
Lepení hydroplánu z Depronu viewtopic.php?f=90&t=119
Potahování polystyrénu balzou viewtopic.php?f=90&t=132
Lepení utržených EPP křidélek viewtopic.php?f=91&t=338
Používám UHU Por a tam kde lepený spoj není vidět jakési Pur lepidlo na dřevo, ale asi změním názor a vyzkouším to tavné lepidlo.
Co používáte vy?
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
- BeneFitmodel
- Mazák

- 4
- Has thanked: 386 times
- Been thanked: 454 times
-
Kategorie modeláře:
test lepidel vhodných pro modeláře
Pokračování testu lepidel na různé pěnové hmoty, které používají modeláři.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 4
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 221 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Ahoj
Moje zkušenost s tavnou pistolí je asi na serva do křídla , gps anténa a podobné co kapka lihu zase uvolní.
Pevné spoje 5min epoxid a jinak střední hustota vtěřiňáku .
Purex už né, protože mě štvalo jak kratce vydržel po prvním otevření, jinak lepí také dobře.
Moje zkušenost s tavnou pistolí je asi na serva do křídla , gps anténa a podobné co kapka lihu zase uvolní.
Pevné spoje 5min epoxid a jinak střední hustota vtěřiňáku .
Purex už né, protože mě štvalo jak kratce vydržel po prvním otevření, jinak lepí také dobře.
Kdo se neptá, aby nevypadal že je hloupý, tak se nic nedozví
Kdo napíše hloupost, tak mu ostatní poradí
Všichni se stále učíme 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 14 Replies
- 8854 Views
-