V pravidlech SMČR/KLEM https://svazmodelaru.cz/klem/Pravidla/SRad2022.pdf v bodu 6.2.2 je uvedeno:
6.2.2. JE POVINNÉ:
a) Všechny kužely a dopředu směřující pevné části modelu musí mít poloměr nejméně 7,5 mm, není-li v příslušné kategorii uvedeno jinak.
Dopředu směřující pevná část modelu je i náběžná hrana křídla. Proto by striktní dodržování tohoto pravidla vyžadovalo i náběžky s minimálním poloměrem 7,5mm. Toho ale nejde u malých modelů s ohledem na tloušťku křídla dosáhnout. Jak se tedy tento rozpor u malých modelů řeší?
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Pravidla SMČR - poloměr dopředu směřující pevné části modelu
Pravidla SMČR - poloměr dopředu směřující pevné části modelu
Naposledy upravil(a) LEON dne 23 čer 2023 20:51, celkem upraveno 1 x.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
Re: Pravidla SMČR
Litac píše: Pravidla SMČR : tohle mě pobavilo, měrku na čůmák F3B jsem používal dost dávno
No vidíš, pokud jsi sám již kontroloval minimální rádiusy na modelu, mohl bys mi prosím Tě lehce zodpovědět moji otázku, jak (jestli) se řeší minimální povolené rádiusy na náběžkách? Myslím tím, jestli se řídí stejným pravidlem jako minimální rádius na čumák, protože podle mě je náběžka také dopředu směřující část letadla.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)