Logické hádanky
Re: Logické hádanky
Nj, je to tak. Včera večer mi to přišlo složitý, ale asi není. No příště musím dát něco těžšího. Tak můžeš vymýšlet...
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše nedosáhne na to nejvyšší tlačítko . Pokud chcete, mohu zkusit se dát nějakou hádanku z černých historek.
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu
Spektrum DX6i, OrangeRX, AR610
Videa z letů mých letadel: http://www.youtube.com/pav9sob
Spektrum DX6i, OrangeRX, AR610
Videa z letů mých letadel: http://www.youtube.com/pav9sob
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, ovšem to platí pro starý výtahy, např.my máme tlačítka ve dvou řadách.:-)Pajas píše:Jednoduše nedosáhne na to nejvyšší tlačítko . Pokud chcete, mohu zkusit se dát nějakou hádanku z černých historek.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Tak jako první na to přišel ARK, takže podle pravidel by měl dávat hádanku on. Své právo může komukoliv přenechat... chvíli počkejte s vkládáním. Zatím můžete vymýšlet
Njn, je to stará hádanka. Ještě doplním řešení. Je malý a když jede někdo s ním, tak mu smáčkne 10. patro nebo když prší, tak si to nastaví deštníkem Co by se stalo, kdyby pršelo a vzal si pláštěnku je nejasné. V nejhorším případě by mohlo dojít k logickému paradoxu a zhroucení časoprostoruKaras píše: Hehe, ovšem to platí pro starý výtahy, např.my máme tlačítka ve dvou řadách.:-)
Rád si nějakou poslechnu.Takže HRAJEŠ,dávej hádanku.Pajas píše:Jednoduše nedosáhne na to nejvyšší tlačítko . Pokud chcete, mohu zkusit se dát nějakou hádanku z černých historek.
Tak Pajasi, jsi na řadě. Pokud nic nechceš dávat, tak může něco vložit kdokoliv.
Logická hádanka: Kde je nic ? Zajímavá otázka. Kdysi jsem si ji položil a i sám na ni našel odpověď. Teda, myslím si to ::))) Třeba se někdo trefí.
A komu by to bylo málo, tak mám zajímavý oříšek. Je to o Newtonově zákonu. Ve vakuu vypustíme současně peříčko a těžkou olověnou kuličku ze stejné výšky. Dopadnou současně ? Ve škole mě říkali, že jo. Ale já si myslím, že ta kulička dopadne dřív, protože je hmotnější, než peříčko a tedy mezi ní a Zemí by měla být větší síla, než mezi Zemí a peříčkem. Pokud to sem neptří, tak to přeskočte.
A komu by to bylo málo, tak mám zajímavý oříšek. Je to o Newtonově zákonu. Ve vakuu vypustíme současně peříčko a těžkou olověnou kuličku ze stejné výšky. Dopadnou současně ? Ve škole mě říkali, že jo. Ale já si myslím, že ta kulička dopadne dřív, protože je hmotnější, než peříčko a tedy mezi ní a Zemí by měla být větší síla, než mezi Zemí a peříčkem. Pokud to sem neptří, tak to přeskočte.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě máš pravdu, když se podíváme na formulaci Newtonovy gravitační síly. Ale je potřeba rozlišovat gravitační síla a gravitační pole, která je kolem velkým objektů jako je Země. Zde je to krapet jiný a výsledná gravitační (tíhová) síla se počítá trochu jinak. (F=mg). Nechci zde popisovat jak se přijde na vztah pro výpočet s=1/2 gt2. Není to nic jednoduchýho a bez integrací se neobejdeme, sám si to už nepamatuju. Vztah pro výpočet dráhy s je samozřejmě aproximovaný (přibližný). Z toho vztahu je jasný, že pokud bychom si vyjádřili čas tak opravdu nezávisí na hmotnosti tělesa. Což v praxi samozřejmě moc nefunguje, protože je tu odpor prostředí.Puma163 píše:Logická hádanka: Kde je nic ? Zajímavá otázka. Kdysi jsem si ji položil a i sám na ni našel odpověď. Teda, myslím si to ::))) Třeba se někdo trefí.
Nebo si to představ jak to popsal A.Einstein ve své Obecné teorii relativity. V podstatě gravitaci vyjádřil jako zakřivení časoprostoru. Částečně to bylo potvrzeno, tzv. gravitační čočky jsou známý. Nebo dokonce pohyb Merkuru kolem Slunce příliš nedodržuje Keplerovy zákony a jeho dráha spíš povrzuje OTR. Zakřivení časoprostoru se využívá v tzv. teorii strun. Ovšem to předpokládá částice tzv. gravitony, které doposud nebyly objeveny.
Každopádně klasická fyzika platí pro náš makro svět a co se děje v mikrosvětě nám smrtelníkům může být celkem jedno.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
S tou kuličkou a peříčkem je to sranda. Si pamatuju, že jsem s tím kdysi ve škole zamotal pár lidem hlavu. A na gymplu s tím učitelé měli problém. Ale později se mě to pokoušel někdo vysvětlit a stejně zbytečně celkem Akorát si pamatuju, že jde o to, že na tu kuličku i peříčko i Zemi, působí celej vesmír a naopak a že všechno působí na všechno. Byly v tom jakýsi Maxwelovy rovnice a kde co. Tak jsem to sem tak ze srandy napsal. Ono to dopadne zároveň, jak jsem kdesi později vybádal. Jen to zdůvodnění už je věda jak pes. A pak jsem na to ještě narazil, když jsem se pokoušel o perpetum mobile Mimochodem, existuje materiál, kterej odstíní permanentní magnet a je lehkej a nepotřebuje žádnou energii k tomu, aby ten magnet odstínil? Mám na mysli třeba nějakou folii, nebo něco takovýho.
Jinak jsem celkem normální
Jinak jsem celkem normální
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=