Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Jaký program pro úpravu videa?

Kategorie určená debatám "o ničem" nebo threadům přesunutých z ostatních kategorií.
Pajas
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký program pro úpravu videa?

Příspěvek od Pajas »

Ahoj, zajímalo by mne, jaký používáte program na úpravu videa. Já už svůj oblíbený mám a nedal bych na něj dopustit :). Jaký používáte vy?
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu
Spektrum DX6i, OrangeRX, AR610
Videa z letů mých letadel: http://www.youtube.com/pav9sob

Puma163
Plodný uživatel

Re: Jaký program pro úpravu videa?

Příspěvek od Puma163 »

No, já to dělal dřív v pinacle, pak jsem někde sehnal ::)) A zkusil ten profi studiovej a koupil k němu i brožuru, ale ted nevzpomenu jak se jmenuje a opustil ho. Tak mám to pinacle a stejně na něm nic ted nedělám. Není čas. Jde asi o to kolik tomu chce kdo věnovat času a úsilí. Ale v tom pinnacle se dá udělat pěkný video ::)))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Já jsem používal obyčejný Movie Maker od Microsoftu, ale tam mi vadilo, že video nešlo uložit ve větším rozlišení. Ale nedávno jsem našel Windows Live Movie maker a ten je mnohem lepší. To zimní video co jsem sem dával bylo dělaný v tom. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Pajas píše:Ahoj, zajímalo by mne, jaký používáte program na úpravu videa. Já už svůj oblíbený mám a nedal bych na něj dopustit :). Jaký používáte vy?
A prozradíš nám ten tvůj oblíbený? :)

Pajas
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajas »

zdekar píše:
Pajas píše:Ahoj, zajímalo by mne, jaký používáte program na úpravu videa. Já už svůj oblíbený mám a nedal bych na něj dopustit :). Jaký používáte vy?
A prozradíš nám ten tvůj oblíbený? :)
Je to Pinnacle Studio 12, tehdy nás stál asi tisícovku a dělá se v tom skvěle. Právě u toho Karasovýho videa jsem si nebyl jist, jak udělal tu pohyblivou fotku. To jde i v Pinnacle. Ostatně, pro posouzení mám pár videí, ale jaksi jsem tam nevyužil veškerý potenciál Pinnacle Studia a to je škoda. Odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=tNHH6LPZ ... rNyiYWvQz9 . Možná bych se uchystal udělat nějaké video, protože stříhání mne baví. Mimochodem, pokud si budete myslet, že je to moje video přeplácaný, tak to je tím, že jsem s tím teprve začínal. :)
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu

Pajas
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajas »

Karas píše:Já jsem používal obyčejný Movie Maker od Microsoftu, ale tam mi vadilo, že video nešlo uložit ve větším rozlišení. Ale nedávno jsem našel Windows Live Movie maker a ten je mnohem lepší. To zimní video co jsem sem dával bylo dělaný v tom. ;)
Tak sjem se na ten prográmek mrknul, je teda funkcema lepší než Movie Maker, co jsem znal. Akorát nevím, jak bych se vyznal v těch čtverečkách, když se tam dává video. Už se tam daj dělat kvalitní filmy. Efekty to má, akorát na všechno jsou šablony, tj. si to člověk nemůže udělat podle sebe. Ale jinak je to už obstojný program, když je zdarma.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak profi program vypadá jinak. Ale má to tu kouzelnou koncovku (freeware). Má to základní efekty, přechody atd. Je to spíš na tvorbu slideshow. Klipy a animace tam nejdou. Ale mě se líbí, že dokáže uložit video ve fullHD což ten základní Movie Maker neuměl. Pro naše amatérské potřeby to je myslím dobrý program. Pinnacle už vyžaduje trochu zkušeností, tady je to intuitivní a celkem jednoduchý. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Pinacle už je na jednodušší filmy v podstatě. Dá se tam vložit akustický pozadí, podkresy atd. ale tuším jen dvě stopy. Už jsem s tím dlouho nedělal. Pak jsem tkoušel tuším premiere pro nějakej a tam už je zase víc možností než v tom pinacle. Ale pro normální potřeby stačí nějakej přechod, možnost vložit titulek a víc skoro není potřeba. Stejně toho mám tolik ve složce ke zpracování, že to neudělám ani do smrti a myslím, že mnozí jsou na tom podobně :lol:
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Pajas
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajas »

Je zajímavé, že standartní verze Pinnacle Studio 12 neobsahuje ukládání v kvalitě HD. Je to trochu škoda, ale mně to třeba vůbec nevadí. Umí to třeba DVD Video ve vysoké kvalitě a dá se to pouštět normálně v televizi a neni poznat, že by to bylo jako z Movie Makeru (ten měl tuším max. 640x480). Mně se ten prográmek hlavně líbí díky těm funkcím, které má. A není to pro zkušené, to kdepak :). Naopak, na první pohled je to asi i jednodušší než ten LIVE Movie Maker, i když jsem se na to teďka jen letmo podíval, ale to, jak to vyjede při prvním spuštění je teda hrůza děs, hlavně to je trochu nepřehledné, ale nevím, někomu to může vyhovovat. Je to asi dáno tím, že jsem zvyklý na Pinnacle.
Nedostaky se dají obejít pomocí jiných programů. Jak píše Puma163, 2 stopy většinou zcela bohatě stačí. Pokud ne, je jednoduché jednoduše spojit 2 a více stop v Audacity například. Je jenom horší to sladit tak, jak má být, ale zas takový problém by to neměl mít. Nu a je tam vícevrstvý zvuk ihned (a ještě to zabere jen jednu vrstvu v Pinnacle, he :) ).

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

No vida, to ani neznám, nějaký spojování stop :::::::::::)))))))))))))))))) Ale dlouho jsem se tomu nevěnoval. Chce to čas. A ten mě teď žere zjiš´tování co nového v modelařině a co se za 23 let událo v tom oboru. Technologie, novinky, dostupnost, ceny atd atd. Je toho pro mě moře. A taky smiřování se s šoky občasnými. Jako, když jsem po 25 letech vlezl do modelářské prodejny, naskládal si štos balsy a dozvěděl se cenu. Tak jsem ji zas vyskládal zpátky. A to se mě ještě nelíbilo, že si nemůžu vybrat dostatečně podle tvrdoti, hustoty atd. :lol: Že místo papíru máme folie. A je toho hodně. EPP, 2.4 Ghz, tak se pomalu od loňska rozkoukávám :lol: Dýhu vava už jsem objevil, ještě mě zbývá někde poblíž najít někoho, kdo by měl vava řezivo na nosníky ap. ::)) No a v neposlední řadě poznání, že dneska jsou bráni jako modeláři i obyčejní kupovači předražených technologií a kompletních letadel. Ale v zásadě proti tomu nejsem, jen za mě to nebylo.

Odpovědět

Zpět na „Koš“