Pajax 007 píše:Zdarec
Včera večer jsem se pustil do sestavování nového drobečka DH 2 Beaver (2,42m). Jakým způsobem řešíte prodlužování servokabelů? Vychází mi to celkem na 2 ks tzn. tři spoje počítáno s přijímačem. První spoj servo - prodlužka mě napadlo spájet natvrdo protože to zůstane v křídle a nebude se rozpojovat. Další spoj bude muset být rozpojitelnej kvůli sundání křídel. Mám to spájet nebo mám věřit konektorům? Zatím mě nezradily, na druhou stranu jsem z oboru a z pájení jsem měl vždy za 1*
Pajax007
Spájkovaný spoj na lietadle je vždy ten najchúlostivejší. Cín ti navzlína hlboko do vodiča a tam sa môže vybráciami uklepať. Na servokábli v krídle je to nutné zlo.
5cm od serva ustrihni kábel zo serva tak, aby bol každý vodič o 1cm dlhší od susedného. Postupne zletuj každý vodič a poisti zmršťovačkou a nakoniec zazmršti všetky dokopy.
Kábel nechaj trčať s krídla von asi 10cm (pokial nie je potrebné viac) a na konci nakrimpuj nový servokonektor, alebo naletuj 6pinový MPX konektor

. Na dvojicu krajných pinov dávam signál, na jednu dvojicu plus a na jednu dvojicu mínus. Tak máš všetko zdvojené... Tam tiež treba zmrštiť každý káblik zvlášť a nakoniec to zaliať tavným lepidlom a vytvarovať z toho pevnú časť za ktorú to budeš rozpojovať.
Nie som zlý, iba rýpem. Do menej chápavých.