Plánky z model hobby magazínu

Kategorie určená debatám "o ničem" nebo threadům přesunutých z ostatních kategorií.
hashpi
Zkušený
Zkušený

Re: Plánky z model hobby magazínu

Post by hashpi »

Co se týče tisku, ještě nevím přesné měřítko ;) Ale asi bych ho ještě trochu zvětšil :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Post by REX »

tomíno wrote:Tak jo, vytiskni to rovnou třikrát, pár let mi to bude sloužit jako plakát na výzdobu a pak jako stavební plán :D Snad :D :D
Budu s tebou počítat, takových plakátů mám na zdi v garáži už několik 8-) a kdy se ke kterému dostanu, čert ví :lol:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Admin
Admin

Post by REX »

hashpi wrote:Co se týče tisku, ještě nevím přesné měřítko ;) Ale asi bych ho ještě trochu zvětšil :mrgreen:
Koukám že ti je 1:1 malý ;) ale to se dalo čekat. Problém ve zvětšení nebude, to už jsem psal. Platí to ale jen do jisté míry! Když to budeš chtít o hodně, budeš to muset při stavbě udělat pevnější, ale o tom ti asi nemusím psát ;)
Trochu horší to bude s tím, že paní tiskne na ruli papíru širokou 914mm (pokud si dobře pamatuju) a to je v palcích necelých 36! A plán má 1:1 šířku 31,8 palců!!! Na to pozor. Do jaké míry lze zvětšit a vytisknout, to s ní budu muset případně konzultovat (já jsem zatím zvětšoval vždy max 15%), každopádně to ale znamená vytisknout na dva pruhy papíru (rozdělené na šířku) a pak slepit! Trochu komplikace, vyjde to finančně samozřejmě i díky velikosti dráž, ale dá se to. Už jsem takhle nechal tisknout a slepoval DH 88 Comet. Tam byl ale plán pěkně udělaný, že mi vyšla půlka na osu trupu :P

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Ale pořád je to lepší, než jak to dělám kolikrát doma :lol: To musím lepit A4 :lol: :lol: To měřítko dám ještě vedět. A rád bych přidal ještě plánek B 25 http://www.outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=3835 :mrgreen: Celkově bych měl rád všechny éra z WW2 v podobném měřítku :D Většinou mám 1:10 - 1:12 Ten Mitchell vychází 1:11.4
Lancaster mi vychází v M 1:12 Rozpětí 2592 mm. Takže stávající plán zvětšit 1,38x
Se změnami se počítá, taky s vhodným profilem křídla a celkovou konstrukcí.

Už jsem napsal do MHM tak jsem zvědavý.

REX
Admin
Admin

Post by REX »

Lepení A4 už mám taky za sebou... pěkná pakárna a pak jsem objevil tuhle šikovnou paní a je to OK ;)

B-25 má 2 listy plánu a oba jsou na šířku víc než 36 palců, sice o chlup, ale je to tak :( do toho se ji asi moc chtít nebude! No to ještě doladíme.

A Lancaster o 38% větší jo?! Nejsi žádný troškař :lol: Dnes už se mi nechce, jdu do pelechu, ale až na to budu mít chvilku, pošlu ji email s dotazem co si o tom myslí a spočítám a napíšu odhad ceny.

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Ta velikost není až tak hrozná. Koukal jsem na to už na pc při zvětšeném plánu. A doma mám f3b a f3j o rozpětí přes 3m tak se to tu strati. A aspoň to bude mít lepší letové vlastnosti. Jinak to nespěchá. Peníze bych ti pak poslal na účet. Na b 25 se po práci podívám jestli by nesla zmenšit.

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

U té B25 když se zmenší o 5 % tak šířka plánu bude 897 mm u prvního a 889 mm u druhého plánu a zároveň bude v M 1:12 :P

REX
Admin
Admin

Post by REX »

No vidíš, jak si pěkně B-25 vymyslel 8-) u ní mi tisk vychází na nějakých 320kč celkem.
U Lancastera si nejsem úplně jistý, jak to vytiskne a spočítá, jelikož si nechá zaplatit celkovou plochu tisku (NE plánu) a jelikož bude část která se překrývá dvakrát, dvakrát si ji započítá.
Když jsem ale spočítal čistou plochu plánu zvětšeného, vyšlo mi 420kč, ale je to orientačně a bude určitě o něco víc.... nevím, odhad 10-20% navíc?!

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Na tak velké modely je to paráda ;) U Lancastera se to hold bude muset udělat 2x :mrgreen: Ale jak jsem psal, nespěchá to ;)
Už jsem přemýšlel jaké tam dám motory :lol: :lol: :lol:

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Jo, jak to tiskne? laser, inkoust, plotter?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Koš”