Porterfield CP-65 Collegiate (Fara)

hashpi
Zkušený

Re: Porterfield CP-65 Collegiate (Fara)

Post by hashpi »

Času by bylo víc, ale prcek nechce jít po obědě spát poslední dobou :lol: Taky mne zdržel kryt motoru. I ty velké šprcky se pokaždé roztrhly a pak jsem musel vymýšlet jinou separaci.
Až včera večer, teda spíš v noci jsem dodělával zbytek. Musel jsem ještě o proti plánu vyztužit trup aby byl pevnější v krutu.

Do jara máš ještě 3-4 měsíce a to stihneš určitě. ;) Mimochodem co teď stavíš za éro? Ať mám nějakou inspiraci pro další stavbu.

REX
Mazák

Post by REX »

hashpi wrote:Času by bylo víc, ale prcek nechce jít po obědě spát poslední dobou :lol: Taky mne zdržel kryt motoru. I ty velké šprcky se pokaždé roztrhly a pak jsem musel vymýšlet jinou separaci.
Až včera večer, teda spíš v noci jsem dodělával zbytek. Musel jsem ještě o proti plánu vyztužit trup aby byl pevnější v krutu.

Do jara máš ještě 3-4 měsíce a to stihneš určitě. ;) Mimochodem co teď stavíš za éro? Ať mám nějakou inspiraci pro další stavbu.

Jo děti jak rostou, tak méně spí a narušují nám modelářskou činnost víc a víc, to znám :lol:

Do jara sice času dost, ale ono se to rychle překulí..... a co teď stavím, to časem ukážu, zatím ale ne. Jinak je to WWII, opět jeden z méně známých Hitlerových projektů (a ještě mám jeden v záloze, ale to až časem). Hlavně aby z toho nebylo další éro dětem na hraní :twisted:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený

Post by hashpi »

Občas koukám v TV na Hitlerovy tajné zbraně a na všechny dokumenty o WW2.

Ale jsem úpřimně rád, že si se dal do WW2 :mrgreen: a už se těším na tvé nové vlákno. Nechtěl by si aspoň naznačit velikost? Plánek máš nejspíš z Outerzone :D a nebo by to mohl být jeden z RC-Revue. Tak nenapínej ;) :mrgreen:

Franta B. nám vždycky říkal, že správný modelář naučí lítat i cihlu :lol: Tak ti to poletí.

REX
Mazák

Post by REX »

WWII já rád, sice nejsem nácek, ale nějak se mi prostě líbí co dokázaly uvést do provozu za převratné novinky a konstrukce, to se mi asi líbí nejvíc.

Jednu zajímavou příhodu se znaky na německá letadla WWII mám z pátku :lol: přijel za mnou jeden člověk pracovně a jelikož se mi nechtělo do dílny, vzal jsem ho k sobě do garáže... První čeho si všiml byla připravená samolepa na směrovku se svastikou, v přesném barevném provedení :mrgreen: tak jsem mu vysvětlil, že je to na maketu letadla a ukázal mu rozestavěné éro, aby si o mě nemyslel bůh ví co :twisted:

Vlákno časem založím, ale nechci předbíhat, vydrž! Velikost je jako vždy v mém případě skoro minimaketářská :lol: ale zase tak strašný to není. Plánek není ani Outerzone ani RC-Revue ale musím uznat že je VELMI kvalitně provedený, takové se vidí jen málokdy!

A s učením létat cihlu... Hortena jsem nerozlítal, sice tam byly dvě malá dmychadla asi nedostatečných výkonů, ale od té doby jsem v naučení létat nová éra trochu pesimista, navíc když jsou jako v tomhle případě nějak upravená, nebo na některé části použité jiné postupy s kterými souvisí vyšší váha apod.

Ale teď jsem silně odbočil od tématu Porterfield ;)

hashpi
Zkušený

Post by hashpi »

Konečně hotovo :lol: a připraveno k záletu.
Image Image Image Image
Last edited by hashpi on 19 Feb 2015 14:19, edited 1 time in total.

REX
Mazák

Post by REX »

Gratuluji k dokončení, pěknej! ;) Mě teď stavba nějak vázne. Tak ať to lítá.

hashpi
Zkušený

Post by hashpi »

Tak to musela být velmi zajímavá příhoda s náckem :mrgreen: :lol:
Úplně to živě vidím jak kouká na stěnu a pak se opatrně podívá na tebe :lol:

Honem do stavby ať je na co koukat, už se nemůžu dočkat.
Já se teď chystám taky na ww2. Éro se mi letově a celkově zamlouvá, "ALE" díky současné světové situaci mně silně vadí země původu. I když je to z jiné doby, pořad tu visí to velké ALE :( :lol:
Mám tu v zásobě ještě hodně motorů a musím je postupně někam osadit.

Co se týče Porterfielda tak snad to lítat bude. Musím ještě seřídit pořádně motor. Původně jsem to chtěl udělat dnes a pojezdit s ním po dvoře, ale byl tam opět šílený nárazový vítr. Tak uvidím v týdnu.

REX
Mazák

Post by REX »

hashpi wrote:Tak to musela být velmi zajímavá příhoda s náckem :mrgreen: :lol:
Úplně to živě vidím jak kouká na stěnu a pak se opatrně podívá na tebe :lol:

Honem do stavby ať je na co koukat, už se nemůžu dočkat.
Já se teď chystám taky na ww2. Éro se mi letově a celkově zamlouvá, "ALE" díky současné světové situaci mně silně vadí země původu. I když je to z jiné doby, pořad tu visí to velké ALE :( :lol:
Mám tu v zásobě ještě hodně motorů a musím je postupně někam osadit.

Co se týče Porterfielda tak snad to lítat bude. Musím ještě seřídit pořádně motor. Původně jsem to chtěl udělat dnes a pojezdit s ním po dvoře, ale byl tam opět šílený nárazový vítr. Tak uvidím v týdnu.

Příhoda byla úsměvná a každopádně to nebylo nic špatného ani z jedné strany. Samolepka byla zatím jen v pytlíku, od včerejška už je na směrovce. Vše naprosto v pohodě.

Hlavně se nenech odralit nějakou světovou situací a stav co se to líbí a co chceš!!! Teď mi stavba vázne, ale jednou to dodělám 8-)

Počasí je všelijaké, vždyť je leden. U nás ráno skoro na lítání, odpoledne husté sněžení a teď nevím, je mi to fuk, sedím v teple domova s manželkou poblíž, tak jsem spokojený a čekám co bude :lol:

hashpi
Zkušený

Post by hashpi »

To víš, že se odradit nenechám :lol: Plán už mám na stole. Ty už máš hotovou směrovku a ještě tu není žádné vlákno? :o
sedím v teple domova s manželkou poblíž, tak jsem spokojený a čekám co bude :lol:
Nečekej a jednej :mrgreen: nebo budeš čekat jako já :lol:

tomáš-lično
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

Moc pěkné! :o ;) ;) ;)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

Return to “Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody”