Převoz letadla

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
PavelN
Plodný uživatel

Re: Převoz letadla

Post by PavelN »

Vozím, ne moc často, motorový kluzák 2,3 m na motorce. Mám ušitý vak ve kterém přepravuji pouze křídla a výškovku. Je to vpodstatě pytel nahoře s tkaničkou, kterou ten pytel stáhnu. Křídla mám ještě v papírovém futrálu, který jsem si jednoduše složil podle křídel a ovázal izolepou aby se neotvíral, funguje to jen jako dodatečná ochrana potahu. Ten tytel má popruh přes ramano. Trup prachsprostě přivážu gumou k tomu pytli. To vše hodím přes rameno, jako když jezděj rybáři a starýma kšandama to ještě pojistím k tělu. Není to zrovna moc efektní, neustále jednou rukou kontroluju a usměnuju polohu vaku, ale cestovat se s tím dá. Vcelkem vpohodě to vydrží rychlost do 50 km/h. A největší vzdálennost, kterou jsem s tím zatím absolovoval byla cca 20 km. Funguje to.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

tomáš-lično
Plodný uživatel

Re: Převoz letadla

Post by tomáš-lično »

Super,dík za rady.. ;)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

Return to “Ostatní”