Jooo
Malé šikovné děti v China občas udělají chybu v pájení a tak vřele doporučuji rozebrat a přepájet přívodní kabel na desce a při té příležitosti prostříknout kontoxem nebo něčím podobným dráhu potenciometru a servo bude opět zdravé. Další možnost= zahodit!!!
Nová serva GO
Re: Nová serva GO
Zahodit! Dobrá varianta!
Dnes jsem lítal, na zemi dobrý a ve vzduchu zamrzlo s nataženou výškovkou. Dopadlo to naštěstí dobře a při první příležitosti pohřeb do koše, nebo raději kremace aby ještě někoho nenakazilo
Dnes jsem lítal, na zemi dobrý a ve vzduchu zamrzlo s nataženou výškovkou. Dopadlo to naštěstí dobře a při první příležitosti pohřeb do koše, nebo raději kremace aby ještě někoho nenakazilo
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Má to vůbec cenu rozebírat,hledat příčinu proč si servo dělá co chce? Za pár kaček se nechají koupit HXT.a to i bez sponzorování prodejů typu Pelikán atd.atd.vitstar wrote:Jooo
Malé šikovné děti v China občas udělají chybu v pájení a tak vřele doporučuji rozebrat a přepájet přívodní kabel na desce a při té příležitosti prostříknout kontoxem nebo něčím podobným dráhu potenciometru a servo bude opět zdravé. Další možnost= zahodit!!!
A jediná možnost jak se zbavit serva aby nerozšířilo Pelikanmor je kremace,a pokud možno s co nejvyšší teplotou.
Mám doma zplynovacího Atmose na dřevo a ten když je rozpálený....
Tak si pospěš,než klesne teplota pod +1200°C.
Servo je ještě v letadle, ledaže bych ho tam pak hodil i s ním ale to by bylo zase škoda snad se toho ještě moc nenakaziloBaPe wrote:Tak si pospěš,než klesne teplota pod +1200°C.
A dneska netopím, ohřívám se z akumulačních nádrží...
Tak dej éro ihned do karantény Pelikanmor bez varování napadá peněženky,a léčba je dlouho trvající,a někdy zanechá i následky. (Hlavně u drahých poloviček)
Tak chováním co popisujete to asi fakt vypadá na ty nejlevnější Turnigy serva (TG9 myslím). U těch se taky stávalo, že při nízkých teplotách přestaly fungovat... v teple zas šly v pohodě. Škoda že to nejsou HXT, ty mi zatím fungovaly i v mrazu.
Však u HXT serv uvádí použitelnost při teplotách -30 až +60°C...
Tohle moje je prostě kvalitní šmejd... a k nule ani zdaleka nebylo, ani pod +5°C ne.
Tohle moje je prostě kvalitní šmejd... a k nule ani zdaleka nebylo, ani pod +5°C ne.
Tak mi o víkendu nějak zamrzlo i HXTčko v Parabolicu Naštěstí "jen" na výškovce a v takové poloze, že to ničemu nevadilo. Ještě, že to je takové pohodové letadlo, že s ním jde lítat i se zaseklou výškovkou. Ani se mi nějak nechtělo kvůli tomu přistávat, když jsem zjistil, že mu to zas tolik nevadí. Obvykle mám na plachtění výškovku přes přepínač nastavenou na mírné přitažení a v té poloze se zaseklo a nešlo ovládat. Takže po přidání plynu šlo letadlo nahoru a jinak plachtilo. Po chvíli jsem si radši doplachtil dolu, přibrzdil, aby to klesalo rychleji... no a na zemi zas vše fungovalo. Tak jsem to hodil do vzduchu s tím, že to vejškovku stejně nepotřebuje a lítal dál... už to pak neblblo.