Benzín instalace

zdekar
Zkušený

Re: Benzín instalace

Post by zdekar »

Pěkný letadlo. Ten start tedy dost divokej, ale hlavně že se zadařilo to úspěšně zalítnout. :)

Puma163
Plodný uživatel

Post by Puma163 »

Povedlo se, povedlo ::)) Ale měl jsem strach s tím vůbec letět. To jaro jak mě chcípali ti žhavíci mě dalo zabrat. Nádrž jsem nakonec udělal z petky od coly, měl jsem od nějakého ledového čaje, ale nebylo to ono. Ten start jsem nakonec ustál, jak jsem viděl, že to nabírá rychlost i v té trávě, tak už jsem ho nechal. Trošku tedy překvapil pak ten prudký pokles, ale to bylo tou výškovkou. Naštěstí jsem měl dost rychlou ruku na té výškovce. :) No, jsem definitivní benzínoletec. Teď je na řadě dodělat hornoplocha excelenta tu mou vl. konstrukci a pak megaprojekt. Možná jste si všimli onehdy na bazaru jak někdo prodával takovou žlutou vlečnou o rozpětí 3.25 m. Tak se mě ji podařilo získat. A teď bude čekat na to až se mě podaří sehnat (naškudlit, nakrást, našetřit, vydělat) motor tak nějakou 160 ccm. A to asi bude trvat chvilku ::))) Ale už ji vidím ve vzduchu. Ty průlety na klapkách jak vylétá ze západu slunce. JJ, to bude nádhera. ::)))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Puma163
Plodný uživatel

Post by Puma163 »

Nemáte někdo alespoň hrubej přehled, kolik může stát klikovka na ZDZ 160, případně oprava přihlé klikovky. A zapalování k tomuto motoru.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

vitstar
Plodný uživatel

Post by vitstar »

Vzhledem k tomu, že jsem předloni nechával dělat výbrus na ZDZ 80 RV a celá ta "legrace" přišla na cca 5000,- tak se obávám, že klika a zápalko nebudou o nic levnější. Zápalko na MVVS dvouválec stojí cca 4200,- no na stránkách ZDZ, když se přihlásíš tak mají ceníky a rozpis dílů, takže tam tu odpověď získáš 100%. Jinak zkus kontaktovat J.Dořičáka myslím FlyHenry stránky ten také dodává zápalka.
Asi by šlo nahradit zápalkem z Dl nebo DLA ale nevím nezkoušel jsem. :mrgreen:

Puma163
Plodný uživatel

Post by Puma163 »

No, ono mě jde o to zda má smysl koupit tento motor. Němec píše, že je přihlá klikovka, pak něco s uchycením vrtule (asi závity dva) a něco okolo svíčky. Že bych to koupil a dal postupně nějak dohromady. Nevím, uvidím jak vyleze cena.
http://www.ebay.de/itm/ZDZ-160-Teilen-B ... 5144717%26
Tak ho nekoupím nakonec. Zapalko a ty věci okolo by bylo na mě moc peněz. Ale vzhledem k ceně nového by se stopro dost ušetřilo. :)

vitstar
Plodný uživatel

Post by vitstar »

No to už pokud chceš nový dvouválec, tak radši nějakého číňana DL, DLA atd. Ty se pohybujou i na ebay cenově okolo 10 000,- a jsou nové :mrgreen:. Pokud nechceš létat závodně, tak je to docela slušný spotřební motor a udělá ti spoustu radostí. Tenhle konkrétní motor za to nestojí. Pokud je ohnutá klika tak je to většinou na novou, unašeč taky a je otázka jak vypadají válce. Nemluvě o zápalku. Takže nakonec úspora veškerá žádná. :mrgreen:

Puma163
Plodný uživatel

Post by Puma163 »

Díky, taky jsem to tak vyhodnotil. Tak teď jen střádat ::)))

Puma163
Plodný uživatel

Post by Puma163 »

vitstar wrote:Vzhledem k tomu, že jsem předloni nechával dělat výbrus na ZDZ 80 RV a celá ta "legrace" přišla na cca 5000,- tak se obávám, že klika a zápalko nebudou o nic levnější. Zápalko na MVVS dvouválec stojí cca 4200,- no na stránkách ZDZ, když se přihlásíš tak mají ceníky a rozpis dílů, takže tam tu odpověď získáš 100%. Jinak zkus kontaktovat J.Dořičáka myslím FlyHenry stránky ten také dodává zápalka.
Asi by šlo nahradit zápalkem z Dl nebo DLA ale nevím nezkoušel jsem. :mrgreen:
Ahoj, uvažuju o případné koupi ZDZ 90 RV-J a chci se tě zeptat zda víš +- kolik naběhal ten tvůj ZDZ 80 do té generálky. Jde mě o životnost. Jako přibližně kolik do toho výbrusu to dokáže najet hodin přibližně. Dík.

vitstar
Plodný uživatel

Post by vitstar »

:mrgreen:
Omlouvám se, že jsem nereagoval. Byl jsem docela zaneprázdněn, dělal jsem si na chaloupce generálku střechy :mrgreen:. Tak k tomu dotazu. Tu 80 jsem koupil s letadlem a vůbec nevím kolik měla naběháno. Ale bylo to hodně. Měla horší starty za tepla, ale to nebyl důvod proč šla do servisu, výkonu bylo pořád dost. Při pomalém protáčení se z klikovky ozýval kovový zvuk, který se mi ani za mák nelíbil a tak jsem ji poslal do ZDZ. Tam odtud mi volali, že by bylo vhodné, když už tam motor je udělat celkovou GO spojenou s výbrusem. Po návratu šel zpátky do stroje a nutno poznamenat, že se mu zvýšila o poznání komprese, starty jsou na cuk a hlavně oproti stavu před opravou šel výkon brutálně nahoru i když jak jsem již uvedl, ani před tím to nebyl žádný chudák. Máme ještě jednu 80RV blue line taky pořízenou jako jetou s náběhem cca 20 hodin. Tu lítá synek již 6 sezónu a ještě pořád se jeví super. Za sezónu natočí takových 20-30 mth. Takže si myslím, že pokud pořídíš nový motor, tak jeho životnost je při běžném létání na desítky let, samozřejmě při dobrém zacházení. :mrgreen:

Return to “Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody”