Zlín Z-50LS

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Karas
Mazák
Mazák

Re: Zlín Z-50LS

Post by Karas »

zdekar wrote:Však jsme ho taky k tomu museli dokopat, jinak by to snad nikdy nepředvedl. ;-) :D Ale druhý let snad už nebudou takové nervy, když to už letělo. :)
No nebýt těch kuřat, tak bych nejel. ;) :) Nervy to ani nebyly, věřil jsem, ale těch diváků bylo na můj vkus moc.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Post by Salaman »

Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí :D

Karas
Mazák
Mazák

Post by Karas »

Salaman wrote:Blíží se zima, tak bys mohl na Zlínka vyzkoušet nové obutí :D
Nestraš! Na sníh je ještě brzo, sotva jsem uklidil plavky. Ale plánuju je pořídit, už jsem oprášil zateplený vak, ještě rozehřeju hřejivé pytlíky a pak ať nachumelí klidně metr. :lol:

Karas
Mazák
Mazák

Post by Karas »

Tak abych malinko oprášil staré vlákno. Model jsem nakonec úspěšně znovuzalétnul ve Voděradech na letišti. Předčilo to mé očekávání a model létá suprově. Výchylky na křidélka by mohly být větší, ale je to polomaketa takže to odpovídá realitě. Motor je akorát, nijak předimenzovaný.
Od listopadu na něm mám lyže a stále čekám na sníh, ale moc to nevypadá, že by se do jara prolítnul.
Image

Image

Image

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Post by Salaman »

Tak Zlín už je zase ready. Před pár měsíci jsem s ním odstartoval na malé rychlosti a následoval propad do země, na letišti byla už moc vzrostlá tráva a nešlo to rozjet. Následek byla přelomená uhlíková trubka v křídle, přelomená motorová přepážka, ulomené ocasní plochy a podvozek.
Z křídla jsem stáhnul potah, zalaminoval trubku, vyspravil balsovou konstrukci a nový potah. Na trub jsem přilepil spravenou VOP a SOP s částečně novým potahem a nakonec jsem vyříznul novou motorovou přepážku z 4mm překližky místo původní 2mm. Zkrátil jsem motorový kryt, tak aby šla nová vrtule dorazit až na motor. V rámci opravy jsem zabudoval nová o trochu větší Hitec serva + BEC 5A. Doufám že se mi povedlo cca zachovat původní vyosení motoru a teď už jenom najít odvahu a zvednout toho krasavce do vzduchu. :)
Attachments
DSCN3436.jpg
DSCN3436.jpg (653.73 KiB) Viewed 4366 times
DSCN3437.jpg
DSCN3437.jpg (356.57 KiB) Viewed 4366 times

martin104
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Post by martin104 »

Tak super , kdy bude zálet znovuzrozeného krasavce ?? Oprava se ti fakt povedla, tak ať ti to létá ;) .

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Post by Salaman »

Na stropě v novém pokojíčku ;)
Attachments
DSCN3495.jpg
DSCN3495.jpg (271.16 KiB) Viewed 4186 times
DSCN3503.jpg
DSCN3503.jpg (302.57 KiB) Viewed 4186 times
DSCN3504.jpg
DSCN3504.jpg (311.39 KiB) Viewed 4186 times
DSCN3516.jpg
DSCN3516.jpg (314.53 KiB) Viewed 4186 times

Karas
Mazák
Mazák

Post by Karas »

Tak pokojíček ti závidím ;) To by se mi stavělo. Jinak Zlín má pěkné místo.

hashpi
Zkušený
Zkušený

Post by hashpi »

Moc pěkné Zliny :P V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.

Karas
Mazák
Mazák

Post by Karas »

hashpi wrote:Moc pěkné Zliny :P V Moravanu jsem byl kdysi na brigádě, když jsem ještě chodil do školy v Otrokovicích. Z 50 LS se mi vryla do paměti už odmalička , když s ní ještě lítal Petr Jirmus mistrovství světa. Tehdy jsem si postavil zlina jako oříška na gumu a doma mám plánek makety 50tky na 10 ccm s hmotností 4400 g.
To je jeden a ten samej Zlín. :) Akorát změnil majitele.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Vlastní tvorba”