Kdy nás bude na RCfree padesát.
- zdendys
- Zelenáč
- Kontaktovat uživatele:
Kdy nás bude na RCfree padesát.
Zkuste si tipnout...
SPEKTRUM DX7
ASW 28 * Focus * Samael * Bristol Scout
ASW 28 * Focus * Samael * Bristol Scout
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy nás bude na RCfree padesát.
Zkusit to můžu.zdendys píše:Zkuste si tipnout...
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Teď je doba dovolených, tak bych tipoval tak za měsíc
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Je to těžký. Sem většinou chodí známí firmy z jiných DF nebo blízcí kamarádi. Ostatní o tom moc neví. Lepší když tu bude méně lidí a diskuze budou mít určitou úroveň než když nás tu bude tisíce a bude to tu vypadat jako jinde. Beztak na těch větších fórech diskutuje hrstka "zajetých" debatérů, málo kdy se objevilo nějaké neznámé jméno, leda v sekci začátečník.
Doména a hosting jsou na dva roky, takže máme spoustu času, důležité je na to nezanevřet a snažit se to rozvíjet. Ono si to časem najde svoje lidi, pokud ne, tak to za dva roky lehne.
To kdy tu bude víc jak 50 lidí také záleží na nás, máte-li kamarády a známý tak jim dejte echo a hlavně jak jsem již psal jinde, je potřeba přispívat a přispívat. DF bez spousty příspěvků a aktivity nemá příliš šancí.
PS: Místo toho abychom debatovali nad tím kdy to tu lehne pojdmě přemýšlet o tom, jak to dostat mezi ostatní a vylepšit fórum aby bylo přívětivější.
Doména a hosting jsou na dva roky, takže máme spoustu času, důležité je na to nezanevřet a snažit se to rozvíjet. Ono si to časem najde svoje lidi, pokud ne, tak to za dva roky lehne.
To kdy tu bude víc jak 50 lidí také záleží na nás, máte-li kamarády a známý tak jim dejte echo a hlavně jak jsem již psal jinde, je potřeba přispívat a přispívat. DF bez spousty příspěvků a aktivity nemá příliš šancí.
PS: Místo toho abychom debatovali nad tím kdy to tu lehne pojdmě přemýšlet o tom, jak to dostat mezi ostatní a vylepšit fórum aby bylo přívětivější.
Po čase jsem sem zabrousil a tohle je asi jediné téma, které mě přimělo odpovědět.
VELKÉ zklamání. Nenávist, přestřelky, minimum přínosných příspěvků, atd... A to jsem tomu docela věřil.
Jestli jsem dobře pochopil některé debaty, tak velký nárůst počtu členů mezi 1.-4.7.2011 je nějaké akce Tx9 na rcmanii. O co šlo??.
Když tohle nebudu počítat, tak je poslední nárůst cca 3lidi měsíčně. Takže to nebude za měsíc, ale později. Hlasoval jsem tedy rok.
Co je dle mě naprosto alarmující: pouhých 6 lidí vygenerovalo 66% (prostě dvě třetiny!!) příspěvků. (to ostatně potvrzuje Karasovu teorii o "zajetých" debatérech.
Z toho jsou dva administrátoři (KARAS a ZDEKAR) a moderátor (SALAMAN). Ti mají automatický zájem tvořit příspěvky pro "zlepšení stavu" (ZDEKARovi jsou velmi dobré).
Když se podívám na lídra Tx9, tak to je naprosto strašné.
Anonym je taky človíček. Asi ví, ale nechá se vyprovokovat.
Je to škoda. Nápad dobrý, ale skončilo to na lidech.
VELKÉ zklamání. Nenávist, přestřelky, minimum přínosných příspěvků, atd... A to jsem tomu docela věřil.
Jestli jsem dobře pochopil některé debaty, tak velký nárůst počtu členů mezi 1.-4.7.2011 je nějaké akce Tx9 na rcmanii. O co šlo??.
Když tohle nebudu počítat, tak je poslední nárůst cca 3lidi měsíčně. Takže to nebude za měsíc, ale později. Hlasoval jsem tedy rok.
Co je dle mě naprosto alarmující: pouhých 6 lidí vygenerovalo 66% (prostě dvě třetiny!!) příspěvků. (to ostatně potvrzuje Karasovu teorii o "zajetých" debatérech.
Z toho jsou dva administrátoři (KARAS a ZDEKAR) a moderátor (SALAMAN). Ti mají automatický zájem tvořit příspěvky pro "zlepšení stavu" (ZDEKARovi jsou velmi dobré).
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Dík za názor. Ale co s tím chceš udělat? To, že je to jedinný příspěvek co jsi napsal je smutný, ale s tím mi bohužel nic udělat nemůžem. Snažíme se rozjíždět diskuze, ale většinou bez úspěchu. V čem je tedy problém?Mudr píše:Po čase jsem sem zabrousil a tohle je asi jediné téma, které mě přimělo odpovědět.
Myslím, že i těch 43 lidí, když nebudu počítat některé jedince je dost na to, aby tvořili a diskutovali. Ty přestřelky a hádky mě mrzí. Bohužel jsme byli mimo takže tu měli 14 dni volné pole působnosti a dělali bordel. To má jistě za následek ten výpadek příspívání, ale je potřeba zvednout hlavu a začít něco dělat. Je to pro nás, pokud o to nestojíme tak to nemá cenu hnát do extrému a vymýšlet nesmyslné debaty. Ale jedno vám řeknu, dřív jak za 2 roky to nevzdám. Vložili jsme do toho čas a peníze tak to buď totálně potopíme nebo vyzdvihnem. V každém ohledu se snažíme vyhovět požadavkům na vytvoření sekcí atd.
Nevyžaduju aby to bylo tisíc uživatelů, stačí do 500 a bude to supr fórum, bude dostatek lidí na konstruktivní debaty a nemusíme mít obavy, že nejaký thread zůstan bez odpovědi.
Karas
SZ (dřív než Karas napsal příspěvek)Mudr píše:Po čase jsem sem zabrousil a tohle je asi jediné téma, které mě přimělo odpovědět...
Když jsem byl mladý, tak jsem modelařil, létal jsem závodně volné motoráky (ještě na 7sec. motoru) i nějaké RCčko by se našlo. Myslím, že mám představu, jak model postavit a jak s modelem létat. ALE teď nemám čas a vlastně ani chuť stavět. O modelech si jen rád čtu. Zjistil jsem, že si u toho tak nějak odpočinu. Samozřejmě, že nejvíce času asi strávím na rcmanii, ta je v ČR největší, mojehobby strašně upadlo, stoupák a akroforum jsou moc specializované. RCgroups, RCuniverse je dobré, ale tam toho snad až moc a RC-network je v němčině.
Rcfree je myšlenka zajímavá, bohužel ta sama zřetelně nestačí.
To Karas:
Doufám, že se neurazíš, když ti řeknu svůj názor na otázku "V čem je tedy problém?".
Problém cítím v tom, že zde nejsou špičkový modeláři. Modeláři u kterých by člověk věděl, že opravdu věci rozumí. Kdo by byl jasná autorita. Není nutné, aby psali do všech témat, ale je důležité vědět, že když je problém, tak je se na koho obrátit. Zde to je parta začátečníků na velmi podobné úrovni, která tápe, zkoumá a hledá. Opravdu bez urážky, prosím.
Vím, jak tohle funguje. Nedávno jsem byl v hospodě se starou gardou. Když mluví Jirka Kalina, Čenda Pátek, Honza Spálený …., tak je uctivé ticho a všichni poslouchají. Stejně jako před léty. Jejich zkušenosti nejdou nastudovat na internetu, lze jen doufat v jejich ochotu podělit se.
To Zdekarova SZ:
Doporučuji nehledat chybu u rcmanie, dovolenkujících se adminů nebo Anonyma, ale u sebe. Je to jediné místo, kde s tím jde něco dělat.
Protože si udržuji kontakt s modelařinou jen virtuálně, tak se necítím být povolán něco radit. Stále platí, že osobní zkušenost je nepřenosná. Vím, že spousta lidí věří internetu, ale to je trošku chyba. Neočekávejte ode mě otázky ani rady ohledně modelařiny.
Společně:
To, že nechcete, aby zde bylo 9000 členů jako na rcmanii je chyba. Stejně tak povídání o potopení.
Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.
P.S. To jak mluvíte o rcmanii, jako o konkurečním fóru je legrační i Harry se nebojí vyslovit „lord VOLDEMORT“.
Rcfree je myšlenka zajímavá, bohužel ta sama zřetelně nestačí.
To Karas:
Doufám, že se neurazíš, když ti řeknu svůj názor na otázku "V čem je tedy problém?".
Problém cítím v tom, že zde nejsou špičkový modeláři. Modeláři u kterých by člověk věděl, že opravdu věci rozumí. Kdo by byl jasná autorita. Není nutné, aby psali do všech témat, ale je důležité vědět, že když je problém, tak je se na koho obrátit. Zde to je parta začátečníků na velmi podobné úrovni, která tápe, zkoumá a hledá. Opravdu bez urážky, prosím.
Vím, jak tohle funguje. Nedávno jsem byl v hospodě se starou gardou. Když mluví Jirka Kalina, Čenda Pátek, Honza Spálený …., tak je uctivé ticho a všichni poslouchají. Stejně jako před léty. Jejich zkušenosti nejdou nastudovat na internetu, lze jen doufat v jejich ochotu podělit se.
To Zdekarova SZ:
Doporučuji nehledat chybu u rcmanie, dovolenkujících se adminů nebo Anonyma, ale u sebe. Je to jediné místo, kde s tím jde něco dělat.
Protože si udržuji kontakt s modelařinou jen virtuálně, tak se necítím být povolán něco radit. Stále platí, že osobní zkušenost je nepřenosná. Vím, že spousta lidí věří internetu, ale to je trošku chyba. Neočekávejte ode mě otázky ani rady ohledně modelařiny.
Společně:
To, že nechcete, aby zde bylo 9000 členů jako na rcmanii je chyba. Stejně tak povídání o potopení.
Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.
P.S. To jak mluvíte o rcmanii, jako o konkurečním fóru je legrační i Harry se nebojí vyslovit „lord VOLDEMORT“.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To mudr:
Téměř souhlasím s tvým názorem, lépe by to asi napsat nešlo, ale s jednou věcí nesouhlasím. Fórum neselhává na zkušených, ale právě těch, kdo ty rady potřebují. Nyní je tu hrstka modelářů, kteří spíš potřebují tlachat jen tak o modelařině a nezávazně debatovat o postupech, protože i společnou silou a zkušenostma (ikdyž jsou malé) se dá spousta věcí dotáhnout, v tom vidím sílu DF. Příznávám, že nejsem nijak zkušený stavitel ba ani letec, ale už jsem nějaký to éro postavil a vím kde jsem dělal chyby. Mám zdroj, odkud čerpám když něco nevím, je to člověk, kterému plně důvěřuji a vždy mě dokázal poradit. Jen abych vás trochu utěšil, tak přislíbil svou účast zde na fóru.
Jen tak mimo, psali jsme aby se tu neřešila RCmania z jednoho prostého důvodu. Taková debata s největší pravděpodobností bude obsahovat příliš vulgárních slov a určitě nevidím důvod proč by se to mělo řešit. Nehledě na to, že jim děláme reklamu. Je to psané i v pravidlech.
Téměř souhlasím s tvým názorem, lépe by to asi napsat nešlo, ale s jednou věcí nesouhlasím. Fórum neselhává na zkušených, ale právě těch, kdo ty rady potřebují. Nyní je tu hrstka modelářů, kteří spíš potřebují tlachat jen tak o modelařině a nezávazně debatovat o postupech, protože i společnou silou a zkušenostma (ikdyž jsou malé) se dá spousta věcí dotáhnout, v tom vidím sílu DF. Příznávám, že nejsem nijak zkušený stavitel ba ani letec, ale už jsem nějaký to éro postavil a vím kde jsem dělal chyby. Mám zdroj, odkud čerpám když něco nevím, je to člověk, kterému plně důvěřuji a vždy mě dokázal poradit. Jen abych vás trochu utěšil, tak přislíbil svou účast zde na fóru.
Jen tak mimo, psali jsme aby se tu neřešila RCmania z jednoho prostého důvodu. Taková debata s největší pravděpodobností bude obsahovat příliš vulgárních slov a určitě nevidím důvod proč by se to mělo řešit. Nehledě na to, že jim děláme reklamu. Je to psané i v pravidlech.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Počet členů nedělá kvalitní fórum, ale jeho obsah. Fórum neběží ani dva měsíce a prosadit se v dnešní době bude asi složitější, je třeba vydržet. Nač je debata, která bude obsahovat ducha potopy atd. Nebudeme-li si to přiznávat, tak nás to trápit nebude.Mudr píše: Společně:
To ale není náš případ. Víra je silná, ale zřejmě ji nesdílíme všichni. Ikdyž měřím přes 190 cm, což sem asi nepatří, tak i malý cíl mi stačí ("I s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo").Mudr píše:Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.
Nechci se zde pouštět do žádných filozofických debat, jelikož mi to mé vzdělání ani moudrost nedovoluje, ale je potřeba být v určitých věcech realista, ikdyž se snažím být v životě optimistou.