Oblíbil jsem si přijímač FrSky R9 SX https://rcstudio.cz/cs/prijimace-r9/484 ... r9-sx.html, protože není tak rozměrný, jako R9 Stab OTA, přesto nabízí jeho OTA funkcionalitu (bezdrátové nahrávání nového fw) a 6 kanálů mi zatím stále bohatě stačí. K těm miniaturním "papírovým" R9 přijímačům jako Slim+, MM, nebo MX nemám moc důvěru (přestože jich taky pár vlastním) kvůli příšerně tenkým vodičům, které z nich vedou a moc jiných alternativ mezi 868MHz přijímači od FrSky není. Jakmile jsem ale byl nucen využívat SBUS z R9 SX kvůli propojení s jiným zařízením (např. ZOHD Kopilot, Lefei Sparrow 3 apod.), potýkal jsem se s nepříjemným problémem, že mi SBUS ze sdíleného CH6 nefungoval korektně, dokonce mi jednou R9 SX zničil servo Ze sdíleného SBUSu šlo cosi, co nutilo servo protočit se kolem dokola, jenže táhlo od křidélka v ZOHD Dart250 tomuto protočení bránilo a tak jen páčka serva vydloubla z křídla kus EPP a zničily se převody serva.
Nebyl jsem jediný, kdo měl s SBUS výstupem na R9 SX problém:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... st49080147
Díky panu Urbánkovi z RC Studia už znám řešení, které by mě ale samotného nenapadlo, proto se s ním chci podělit i zde, kdyby někdo podobný problém řešil.
V nastavení vysílačky jsem totiž u přijímače R9 SX vždycky nastavoval rozsah kanálů 1-6CH, protože mi to přišlo u 6-ti kanálového přijímače logické (6. kanál jsem pak měl přepnutý na SBUS výstup). Některé přijímače R9 SX s tímto nastavením ale mají problém a sdílený SBUS pak nefunguje správně (zřejmě problém fw). Je nutné mít ve vysílači nastavený rozsah kanálů přijímače na defaultní hodnotu 1-16CH, pak se SBUS výstup na šestikanálovém R9 SX rozběhně Jednoduché řešení, ale co mě to natrápilo...
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Problém s výstupem SBUS u přijímače FrSky R9 SX
Problém s výstupem SBUS u přijímače FrSky R9 SX
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)