....kdyby tohle udělal někdo jiný, pomyslel bych si o něm, že nemá co dělat tak z dlouhé chvíle vymýšlí a dělá pí.....p

Já se rozhodně nenudím, dost času mi zabere výdělečná činnost, rodina, dům a na modelařinu mám fakt hodně málo času, ale i tak asi dost
Tak mě takhle jednou v dílně napadlo, že bych mohl zkusit, kolik asi ,,uveze,, omotorované házedlo Bolt zbytečné zátěže navíc

jen tak zničehonic to samozřejmě nebylo, jelikož hodlám použít 10,5gramový elektromotor, který Bolta pohání, do jiného modelu a tam čekám trochu větší letovou hmotnost. Minimálně dvojnásobnou, možná víc. V tu chvíli měl Bolt s 3S Li-Po 320mAh letovou hmotnost 120gramů.
Sehnal jsem trochu

cínoolověné pájky v tyčkách, rozklepal ji na pásovinu, rozstříhal na 5 kusů a s izolepou v kapse jel zkoušet. Schválně neuvádím hmotnosti zátěže, jen pro zajímavost přiložím fotku a čekám, že si tipnete.
Na louce jsem si Bolta nejdřív prolétl jen tak jak původně byl a pak začal lepit pásy zátěže. Nejdřív jeden, pak druhý a létal..... dobít baterky a druhý den znovu.... třetí, čtvrtý a na víc už jsem fakt neměl žaludek přidat, jelikož výsledná váha je fakt celkem síla

Kdo uhodne kolik???
Došlo i k jedné havárii, kdy po pilotní chybě a značně přetíženému modelu éro při poslední zatáčce před přiblížením na přistání ztratilo rychlost a ve vývrtce se zřítilo asi z 15ti metrů do pole. Naštěstí do relativně měkkého pole, tak následky nebyly velké. Zlomená vrtule, naprasklé křídlo a pokroucený ocas. Oprava asi na půl hodiny, výměna vrtule, otření od zbytků hlíny

i v motoru

a druhý den znovu do vzduchu a vše už proběhlo naprosto v pohodě. Start proti větru (cca 4m/s) jako do peřin a přistání bez následků, éro v jednom kuse

jen jsem se kousek prošel, netrval jsem na přistání k noze, ale nechal ho sednout kam to vyšlo, hlavně v jednom kuse....
To co mi nakonec ukázala váha jsem opravdu nečekal. Ještě sice mám jeden pásek v zásobě, ale prohnutá křídla už varují, že to stačí

A zbytečně rozbít model se mi nechce. Letové vlastnosti se po přilepení dvou zátěží maximálně zlepšily, super klouzavost, i stoupání kolem 40 stupňů! Ve větru se model uklidnil a pěkně se s ním létalo. Žádná okřídlená cihla se nekonala, zátěž i s třemi kusy byla na letové vlastnosti pozitivní. Jen čtyři kusy už je dost, start je podobný hodu oštěpem, klouzavost se už blíží té cihle a do bezvětří bych to nehodil
Jo a motor je v tom tento:
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1441
s vrtulí GWS 4,5x4, 6A regulátor a 3S Li-po 320mAh
Model když je nový a ještě ho nikdo jako já nestihl zprasit

:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=61510
PB262272.JPG
PB262269.JPG
PB262271.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...