:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Indická okurka

Kategorie určená debatám "o ničem" nebo threadům přesunutých z ostatních kategorií.
Odpovědět
zdekar
Zkušený
Zkušený

Indická okurka

Příspěvek od zdekar »

Pěstujete někdo indické okurky? Letos jsem to zkoušel poprvý a dlouhou dobu na tom nic nebylo... vždy narost plod tak 10cm, zežloutnul, zhnědnul a upadl. Ale teď jsem se náhodou podíval na strom a z jabloně visela okurka. Ano, na jabloni nám letos rostou okurky. :lol: No ono to ani není tak okurka jako spíš cuketa a plody dosahují délky kolem 1m. Takže se musím někde pochlubit a nechce se mi kvůli tomu registrovat u nějakých zahrádkářů. :D Původně to rostlo jako malá rostlinka na kompostě, ale nějak se to rozrůstalo a rozrůstalo, až to zakrylo okolní jabloně. :)

Pro ty, co by to taky chtěli zkusit pěstovat:
V zavřeném skleníku to pěstovat nelze, používá to k opilování noční motýly a tak je potřeba, aby k tomu byl přístup. Takže ideálně ven někam na kompost, jelikož to potřebuje dost velkou dávku živin.

Takhle mi to zarostlo jabloně (jsou to 2 sazenice) - každá na jedné jabloni :) :
indicka_okurka1.jpg
A tady asi po 4 měsících od výsadby konečně první plod (ta kláda uprostřed fotky) :) :
indicka_okurka2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

REX
Admin
Admin

Re: Indická okurka

Příspěvek od REX »

Já zase zkouším jak rostou Japonské topoly, používají se jako biomasa na topení...
Zatím to je víc než dobré, po 17-ti měsících narostly z 20cm tyčky zapíchnuté z 90ti procent do země, skoro čtyřmetrové stromy :!: :!:
Síla kmenu u země už nejde prsty jedné ruky obejmout. Kácet na palivo by se měly po 5-6ti letech.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Odpovědět

Zpět na „Koš“