Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Potahovani

Materiály, postupy, tipy, triky a rady
t9x
Znalý uživatel

Re: Potahovani

Příspěvek od t9x »

tak sem si ji objednal, i novej potahovej material, proste to nevzdam , musim se to naucit . to video mi urcite pomuze, to sem potreboval , videt jak se to dela :)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

t9x píše:tak sem si ji objednal, i novej potahovej material, proste to nevzdam , musim se to naucit . to video mi urcite pomuze, to sem potreboval , videt jak se to dela :)
Tak video nemělo být instruktáží, ale jen tak pro srandu a abych ukázal jak to dělám rychle. :lol:
http://www.rchouby.g6.cz/index.php?cl=1/nazehlovani
Na stránkách mám krátký postup jak nažehlovat výškovku.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

t9x
Znalý uživatel

Příspěvek od t9x »

no rekneme ze uplne prvni pokus bylo ze jsem to nazehlil i s ochranou folii. JDE TO :)

arda1BOT
Zelenáč

Příspěvek od arda1BOT »

Karas píše:
t9x píše:ok, nejaky konkretni tip kde jakou koupit?
http://www.jino.cz/zehlicka-deluxe-q-model-2148.html
K tomu bych koupil ten povlak, je to lepší, že to nepoškrábe jak žehličku tak potah.
Mám ji už nějaký ten rok - kupovaná "z druhé ruky" - ten návlek byl u ní - jinak seber nějakýmu batoletu froté fusekli - jde to s ní taky super. ;) arad1BOT

t9x
Znalý uživatel

Příspěvek od t9x »

tak dneska dorazila zehlicka i potah, o vikendu to zkusim, s takovou vybavou deluxe a navleckem uz to musim snad zvladnout :)

t9x
Znalý uživatel

Příspěvek od t9x »

tu puncosku pouzivat pri nazehlovani nebo napinani? :)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

t9x píše:tu puncosku pouzivat pri nazehlovani nebo napinani? :)
Návlek se používá při nažehlování plných povrchů (trup, torzka, atd.). Pro vypínání ji sundávám, tam tolik netlačíš na fólii tak nehrozí poškrábání fólie.

t9x
Znalý uživatel

Příspěvek od t9x »

tak sem se do toho pustil a docela to dopadlo dobre. chce to cvik, nektery rohy mam takovy napraseny :)

ale nezkroutilo se mi to. rozdil s regulaci teploty u profi zehlicky a normalni zehlicky je propastny, ted je to pohodicka kdy to jde krasne delat.

je to foceny mobilem, tak je to trochu mazly :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Dobrý, na ty rohy to chce sundat návlek a pomalu to zahřívat a tahat to ven, to zkrabacení by se mělo vytratit. Jde o to, že když to pomalu zahřeješ, tak se fólie stáhne a krabacení zmizne.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto potahem z HC ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_206.html
A ješšrě se chci zeptat mám doma dva metry potahu mě prodaného jako solartex a je na něm průhledná folie, která jde oddělat. Zkoušel jsem to nažehlit asi na všechny způsoby a marnej boj to byl. Patří pod to balsalock ? A pokud znáte ten potaz z HC , jakej je postup u něho?
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Odpovědět

Zpět na „Materiály, modelářské technologie a postupy“