:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Jakou klávesnici používáte?

Diskuse o výpočetní technice, počítače, notebooky, tablety, HW periferie a o související tématice
Odpovědět

Rozložení kláves

QWERTZ
2
67%
QWERTY
1
33%
AZERTY
0
Žádná hlasování
DVORAK DSK
0
Žádná hlasování
Jiné
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 3

zdekar
Zkušený
Zkušený

Jakou klávesnici používáte?

Příspěvek od zdekar »

Ahoj. Už mě začalo štvát neustálé prohazování Y a Z při přechodu z české klávesnice na anglickou. A tak jsem hledal, jak nastavit anglickou (a i další) do rozložení qwertz. No nakonec jsem dospěl k tomu, že než přepisovat ve windows registry, tak se radši zkusím přeučit na qwerty. :) Je to jak po rocích v módu 2 se přeučovat na 1. Když píšu pomalu, tak to jde, ale jak začnu psát rychle, tak se mi ta písmenka prohazují. Moc mi k tomu přechodu ani nepomáhá popis klávesnice, který je v rozložení qwertz. :) (no pokud z toho nezblbnu, tak příští klávesnici si koupím qwerty a nebo ty písmenka přelepím). Pokud někdo neví o čem mluvím, pak vysvětlivky zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozlo%C5%B ... l%C3%A1ves

Zajímá mě, jaké rozložení používáte vy? Používáte jen jedno nebo vám prohazování nevadí? Nebo máte něco úplně spešl? :D

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Počítače, notebooky, tablety a související hardware“