:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

oprava Spektrum DX6i

Vše okolo vysílacích souprav pro ovládání RC modelů
frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Re: oprava Spektrum DX6i

Příspěvek od frantaletec »

Tak je to opraveno.Místo hřídele jsem použil starou kovovou jehlici na pletení,zhruba 2,3.mm silnou.
-Ten kousek původní hřídele,co byl ulomen byl dlouhý 6.mm-.
Uřízl jsem kousek jehlice a dal do vrtačky.Potom při puštěné vrtačce jsem pilníkem upravil ten potřebný 6.ti.mm kus na tloušťku asi 1,7mm.Dal do svěráku a vypiloval čtyřhran,co příjde do potenciometru.
V místě na roleru,kde byla ulomená část jsem vyvrtal otvor 2.mm.Potom jsem z té strany roleru,která není poškozená -je tam otvor 2.mm-opatrně natloukl novou hřídel skrz celý roler tak,aby čtyřhran přečníval ven o potřebných 6.mm.Přebytečnou část nové hřídele jsem odříznul.
Oprava byla hotová za chvilku a myslím si že by to mělo být dostatečně pevné.
Udělal jsem foto,ale bylo to dost nedoostřené,tak jsem to sem nedal a rozdělávat vysílač se mi už nechce. :) :)

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: oprava Spektrum DX6i

Příspěvek od Karas »

Šikula. Moje Dx6i je stará minimálně 4 roky a mimo trimů zatím vše ok. Ale dal jsi mi brouka do hlavy, tak jsem to zadal tátovi do práce, takže bych měl mít roler kovový, stejně jako trimy. Záleží jak hodně to mačkáš, měl jsem to rozdělaný a vypadá to, že drží, žádná známka nalomení. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vysílače, přijímače, programovací systémy vysílačů“