Raketové modelářství na prvním stupni základní školy?

Speciální projekty, netradiční pohony, vodní rakety, experimenty, nápady, literatura, odkazy, média, legislativa a vše ostatní
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 997 times
Been thanked: 247 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Raketové modelářství na prvním stupni základní školy?

Post by LEON »

Zajímavé téma jedné diplomové práce.

Tématem této diplomové práce je Raketové modelářství na prvním stupni základní školy.
Zaměřuje se na možnost zařazení raketového modelářství do pracovních činností na prvním stupni základní školy.
Hlavním cílem této diplomové práce je, na základě rozhovorů s učiteli prvního stupně základní školy, stanovit nové hypotézy týkající se možnosti zařazení raketového modelářství do pracovních činností.

Diplomová práce ke stažení zde:
https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR1 ... dno=102743
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor
Mazák
Mazák
3
Has thanked: 281 times
Been thanked: 363 times

Kategorie modeláře:

Re: Raketové modelářství na prvním stupni základní školy?

Post by BeneFitmodel »

To je super počin. Jak ta diplomka, tak i její nalezení.
Nezkoušel jsi pomocí AI prohledat diplomky pedagogických fakult, zda tam podobných prací není více?
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 997 times
Been thanked: 247 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Raketové modelářství na prvním stupni základní školy?

Post by LEON »

Já jsem to nehledal cíleně, našel jsem to jen náhodou, když jsem sháněl něco jiného. Jen mě to zaujalo, protože vím, že jsi se o začlenění modelářských prací do pedagogických činností dost zajímal, tak jsem to sem hodil. Zrovna raketové modelářství by mohlo být pro nejmenší opravdu vhodné, protože stavba raketového modelu může být daleko rychlejší a daleko snazší než stavba konstrukčního leteckého modelu, natož pro dnešní děti, které mají problém udržet pozornost déle než 15 minut. A start rakety může být pro dítě také mnohem intenzivnějším zážitkem, který ho může více motivovat k další činnosti, než jen hod malého kluzáku. Dnešní ceny raketových motorků sice trochu znepřístupňují raketové modelářství dětem, jak bylo trefně zmíněno v tomto článku, ale v rámci financování škol by se asi nějaké prostředky našly...
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Ostatní raketové projekty a témata”