:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Me 163 Komet od Causemann

Název napovídá vše. Konstrukčně nejjednoduší RC modely.
Odpovědět
LEON
Admin
Admin

Me 163 Komet od Causemann

Příspěvek od LEON »

Když už tu máme tak pěknou ucelenou sbírku Kometů od nejrůznějších výrobcvů, byla by škoda nezmínit i tip od Rexe na tohoto Full EPP Kometa od firmy Causemann:

https://shop-rc.causemann.de/ME-163-Spa ... Shockflyer
Obrázek

Obrázek

Model je zhotovovaný CNC obráběním, což se odráží i na vyšší ceně, vzhledem k tomu, že je zřejmě vyráběn v Německu:

Koukal jsem, že je k dostání i podstatně levnější verze tohoto metrového Me163 zhotovená sendvičovou metodou z depronových desek:
https://shop-rc.causemann.de/schoene-ME ... nd-schnell

Obrázek

Obrázek

A na závěr pár videí s tímto Kometem:

Letový projev na čtyřčlánek:

Komet s urychlovacím raketovým motorkem:
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Admin
Admin

Re: Me 163 Komet od Causemann

Příspěvek od LEON »

Zkouším pro zajímavost hodit do košíku toho Kometa a píše mi to z Říše 19,90 EUR poštovný, celý pětikilo, mazec :o
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

LEON píše: 27 dub 2025 16:45 Zkouším pro zajímavost hodit do košíku toho Kometa a píše mi to z Říše 19,90 EUR poštovný, celý pětikilo, mazec :o
Já platil vloni v září poštovné za balík od soukromého člověka 16,49 éček, taky z říše, kousek od francouzských hranic.
A v březnu 24 poštovné za balík od RC-builder, tuším že z Holandska, dokonce 900kč! :?
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Já jsem zvyklý spíš na nižší ceny, Lindinger posílá stavebnice poštovným asi za 6 EUR, nemluvě o Hobbykingu, který mi teď dokonce ukazuje u balíku do 2kg poštovný zdarma, stejně tak MotionRC.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

To naprosto chápu....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Poptal jsem výrobce, kolik by stálo vyfrézovat na CNC větší Me163 s rozpětím 1,4m. Bylo by to za 165 EUR + poštovné :?
(Kontakt: jochen@causemann.de)

Obrázek

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Samokřídla a delty“