:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Výuka angličtiny s AI aplikací, která by nahradila učitele angličtiny, rodilého mluivčího?

Diskuse o umělé inteligenci, AI aplikacích, chytré domácnosti a o všem s tímto tématem souvisejícím.
Odpovědět
LEON
Admin
Admin

Výuka angličtiny s AI aplikací, která by nahradila učitele angličtiny, rodilého mluivčího?

Příspěvek od LEON »

Jelikož jsem ze starší generace, která se učila na škole ještě ruštinu a s angličtinou jsem přišel do styku až na starý kolena, jsem takový marný věčný student, co už mu nové jazyky moc do hlavy nelezou, ale zkouším se pořád učit, jak se jen dá. Slovíčka se učím přes mobilní aplikaci DuoLingo, mluvení a výslovnost přes hovory s ChatGPT a Gemini v režimu Live, gramatiku se mi snaží do hlavy natlouct soukromý učitel angličtiny v práci, kde si připlácím za rodilého mluvčího, který mi přišel mnohem efektivnější, než čeští lektoři. Jelikož nám teď v práci kurzy angličtiny ruší a ten rodilý fakt leze dost do peněz, přemýšlím o náhradě výuky od rodilého mluvčího nějakou specializovanou výukovou AI aplikací na mobilu. Aplikaci, která by mně během mluveného dialogu upozorňovala na špatnou výslovnost, na gramatické chyby, špatně zvolené časy apod., hned je opravovala a občas mě i zkoušela. Ideálně, aby měla i nějaký konkrétní výukový plán přizpůsobený mé aktuální úrovni angličtiny. Tedy aby dělala přesně to, na co jsem měl doteď učitele angličtiny, rodilého mluvčího. Nepoužívá někdo takovou výukovou aplikaci, která by nahradila výuku s rodilým mluvčím? Google nebo Youtube mi jich samozřejmě najde mraky, ale většinou jsou placené, takže testovat je metodou pokus - omyl by trochu lezlo do peněz, tak zatím zkouším ty zdarma, nebo které alespoň umožňují prvních pár dní zkušební provoz zdarma. Bohužel ty aplikace zcela zdarma nabízejí za málo peněz málo muziky (překvapivě), takže stejně nakonec budu muset investovat nemalý peníz do nějaké placené aplikace, jen se teď rozhodnout pro tu správnou.

Z aplikací, které mohou fungovat zcela zdarma, jsem zkoušel např. CallAnnie AI, vizuálně pěkná aplikace pro mluvený dialog s AI lektorem, který opravuje gramatické chyby:
https://callannie.ai/call

Funguje i na PC ve webovém rozhraní, bohužel kromě toho opravování gramatických chyb nic moc jiného nenabízí, žádnou propracovanější výuku, přinejmenším v neplacené verzi. Je to jen trochu lepší Chat GPT s pěknou tvářičkou simulující videohovor s živou osobou, která občas opravuje vaše chyby. Jediná přednost této aplikace je, že si zde můžete vygenerovat libovolný 3D obličej lektora, dle vašeho zadání, což ale pro samotnou výuku angličtiny není zas až tak podstatné.

O něco více se mi líbila aplikace Character.AI s modulem English Teacher:
https://character.ai/character/iFEQ4z7T ... eacher-tom
Opravuje chyby, zkouší, vysvětluje gramatiku, ale není to aplikace primárně navržená na výuku jazyků, je to jen ChatGPT s dobastleným výukovým modulem English Teacher. Takže to má nevýhody staršího ChatGPT jazykového modulu, jako občasné “halucinování”, ztrácí během hovorů nit apod. Výhodu to má snad jen tu, že si zde můžete naprosto jednoduše vytvořit úplně vlastní hlas, kterým na vás bude ten učitel mluvit. Stačí nahrát zvukovou nahrávku s 10-15 sekundovým záznamem něčí řeči nějaké konkrétní osoby a aplikace pak mluví hlasem toho člověka z nahrávky. Případně si lze zvolit hlas nějaké známé osoby, Elon Musk, Donald Trump nebo třeba i Homer Simpson, hlasů je tam asi tisíc :-D Takže spíš na zábavu, než na nějaké smysluplnější praktické učení, nicméně je to zadarmo…

Placené aplikace se mi líbily mnohem mnohem více, z placených aplikací jsem zkoušel Learna AI:
https://play.google.com/store/apps/deta ... utor&hl=cs

Dá se s ní pokecat o čemkoliv jako s živým člověkem, přitom má konkrétní výukový plán, zadává vám úkoly, vysvětluje gramatiku a na závěr každé hodiny zhodnotí váš výkon, progres a místa ke zlepšení. Stojí ročně asi 2700kč, nicméně cena se může lišit v závislosti na různých slevách. Zdarma aplikace nabídla asi 3 dny na testování.

Ještě více se mi líbila aplikace Praktika:
https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=cs

Nabízí propracovaný studijní plán přizpůsobený vaší úrovni angličtiny a vašemu zaměření (práce, cestování atd.) Na začátku krátkým rozhovorem zhodnotí vaši aktuální znalost angličtiny a vytvoří vám individuální výukový plán na míru vašim potřebám a vašemu levelu. Nabízí mnoho tématických okruhů a lekce výuky gramatiky, které jsem stihl absolvovat, se opravdu podobaly lekcím, které jsem měl s reálným učitelem angličtiny, co mi nebylo jasné, na to jsem se mohl AI učitele volně zeptat a on mi to srozumitelně vysvětlil. Cena je ročně kolem 3600 kč v závislosti na aktuální slevě. Zdarma aplikace nabídla asi 7 dní na testování.
Soukromý učitel angličtiny, rodilý mluvčí, vyjde na daleko víc peněz, takže bych se asi nebál nějaký ten peníz investovat do výukové aplikace, pokud bude opravdu dobrá, nicméně ani Learna, ani Praktika, nenabízí přímo výuku výslovnosti, což mě mrzí, když už by za to člověk vypláznul několik tisíc.
Proto bych se tu rád zeptal, jestli nemá někdo osobně odzkoušenou podobnou výukovou aplikaci, která by nahradila učitele angličtiny, rodilého mluvčího, a uměla opravovat i výslovnost, že bych se inspiroval.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Admin
Admin

Re: Výuka angličtiny s AI aplikací, která by nahradila učitele angličtiny, rodilého mluivčího?

Příspěvek od LEON »

Po té, co mi vypršel třídenní zkušební režim u aplikace Learna AI a já ji zkoušel odinstalovat, tak mi aplka nabídla slevu 70%, že nemusím platit plnou cenu, ale že si můžu předplatit roční provoz jen za 800kč :-D To jsou ale vykukové…
Na FB mi začala vyskakovat reklama na výuku jazyků přes aplikaci Replika. Stáhnul jsem ji, protože umožňuje i omezený provoz zdarma. Na mobilu se objeví animovaná 3D postavička, se kterou můžete anglicky rozmlouvat jako s běžným ChatBotem, ale žádnou specializozovanou výuku jazyků, jaká je vidět v reklamách na Repliku, mi to nenabídlo, nic nad rámec běžného ChatBota ChatGPT. Možná se nějaká taková možnost odemkne v placené verzi, nejlevnější roční předplatné Repliky je asi 1700 kč. Nicméně vzhledem k tomu, jak moc se aplikace zaměřuje na nejrůznější kravinky, jako nakupování oblečení té animované postavičce nebo nábytku do pokoje, ve kterém se ta postava nachází, tak na mě tato aplikace moc seriózně coby nástroj na výuku jazyků nepůsobí.

Repliku si lze vyzkoušet i ve webovém prohlížeči na PC:
https://replika.com/
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

LEON
Admin
Admin

Re: Výuka angličtiny s AI aplikací, která by nahradila učitele angličtiny, rodilého mluivčího?

Příspěvek od LEON »

Již zmiňovaná výuková AI aplikace Praktika mi nabídla po vypršení zkušební několikadenní verze trvalý Free provoz v trochu ořezané podobě, nelze vybírat graficky propracovanější podoby AI mluvčích, omezený počet diksusních témat pro trénink konverzace apod., ale vzhledem k tomu, že je to zadarmo, tak to vypadá zajímavě. Budu to zkoušet používat v této Free podobě, jestli to bude opravdu smysluplně použitelné, nebo jestli narazím na nějaké zásadní limity Free verze. (Momentálně mi Praktika nabízí 50% slevu 1350Kč/rok)

Dále jsem začal zkoušet výukovou AI aplikaci BeeSpeaker, v rámci několikadenního zkušebního provozu zdarma, po vypršení zkušebního provozu by bylo třeba platit 2399kč/rok.

Aplikace vypadá velice nadějně, výuka gramatiky, slovíček i integrovaný AI lektor pro trénink rozhovoru v angličtině. Na rozdíl od ostatních konkurenčních aplikací nepoužívá BeeSpeaker 3D animace rodilých mluvčích, ale je tu řada video sekvencí reálných rodilých mluvčích, např. tato:

Je vidět, že výukové jazykové aplikace se od dob jednoduchého starého DuoLinga dost posunuly ;) Zatím jsou mými horkými favority mezi apkami s AI lektory Praktika a BeeSpeaker, až se budu rozhodovat, kterou budu používat místo výuky angličtiny s rodilým mluvčím.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Umělá Inteligence, Chatboti, hlasoví asistenti, chytrá domácnost“