|
Právě je 22 zář 2023 04:06
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
 |
|
 |
|
Autor |
Zpráva |
Karas
|
Předmět příspěvku: Naše letiště  Napsal: 19 zář 2011 18:33 |
Mazák |
 |
Registrován: 10 čer 2011 13:18 Příspěvky: 1099 Bydliště: Týniště nad Orlicí
|
 Naše letiště se nacházi na krásném kopci mezi obcemi Rašovice a Olešnice. Letiště naleznete zde na souřadnicích : 50°9'20.726"N, 16°8'14.765"EJe to travnatá plocha o rozměrech zhruba 15x70m. Létat se dá všude kolem sebe. Nejbližsí obydlená oblast je přes půl kilometru a je pod kopcem, takže není vidět. Dráha je situovaná na SV respektive JZ.
_________________ Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
|
|
|
|
 |
vitstar
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 12 dub 2016 09:17 |
|
Letu zdar Jenom se chci ujistit, po delší tvůrčí a letecké odmlce, že ještě funguje rašovické letiště. Abych náhodou nedorazil a nenašel zde rozběsněného majitele s vidlemi.  Na fóru je nějaký útlum  Co se děje? Nebo spíš neděje? Vit.
_________________ http://www.rajce.net/u179646
|
|
|
|
 |
hashpi
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 12 dub 2016 18:09 |
Registrován: 19 říj 2013 21:26 Příspěvky: 663 Bydliště: Vysocina
|
No asi stejně jako ty a mnoho z nás má modelářskou odmlku taky  . A vypadá to, že to postihlo skoro všechny ve stejnou dobu  .
|
|
|
|
 |
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 12 dub 2016 22:36 |
Mazák |
 |
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1443 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
|
Já mám k tomu jedno. V neděli před Velikonoci jsem byl v Rašovicích na chatě. Krásné slunné teplé odpoledne a za celou dobu jsem neslyšel zavrčet žádný model, což bych před rokem určitě slyšel.... jestli letiště funguje a někdo tam chodí netuším, ani jsem se tam nebyl podívat, ale útlum je znatelný, bohužel A co se týče mého modelaření, před Vánoci jsem zalétal plecháčka Heinkela, 1.3. byla ve vzduchu poprvé ORCA a nyní stavím metrového Fokkera D-VIII. Měl jsem i větší produktivitu, ale pro odreagování a pro radost občas něco spíchnu dokupy a pomalu to jde na svět... Létat chodím minimálně, ale chodím A proč sem nechodím, nepíšu, nebo není nové vlákno o Fokkeru? Protože sem stejně skoro nikdo nechodí aby to četl, nikdo nepřispívá, takže proč bych to dělal, výsledek bude na RC albu. Je škoda tohle forum nechat ležet ladem, ale asi se nic jiného nedá dělat a to je škoda!
_________________ Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
|
|
|
|
 |
tomíno
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 12 dub 2016 23:04 |
Registrován: 16 srp 2012 22:11 Příspěvky: 146 Bydliště: Nové Město nad Metují
|
vidíš, já sem chodím každej den koukat jestli konečně někdo něco  Na stavění čas nemám, mám trošku jinou hračku a hodně školy, dělám bakalářku. Budu si tě muset najít na RC albu jestli tam teda jsou nový fotky někde.
_________________ JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus futaba FC-16, graupner/SJ MX-20
|
|
|
|
 |
zdekar
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 14 dub 2016 10:55 |
|
Letiště funguje stále a je počítáno s tím, že i fungovat bude. Ale všichni nějak mají teď tu pauzu. Někdo chodí do lesa, jiný maká na baráku nebo na zahradě a ještě nebyl čas ani otevřít nebe. Navíc nějakej blbec tam přes zimu dělal smyky s autem a tak musíme udělat brigádu a dát to zas trochu do pořádku. Jinak ať tam funkční letiště je nebo ne, tak pořád to je velká plocha s pěkným okolím a kdo si tam chce zalítat, tak může... jen pro ty kolečkový letadla to bude teď asi obtížnější na start/přistání.
Co se týče fóra, tak je to škoda, že se tu moc nediskutuje. Já sem kouknu jen občas... prostě v té modelařině mám nějaký útlum. Nic teď nestavím, ani moc nelítám, nečtu žádná modelářská fóra. Snad pomalu ale bude stabilnější dobré počasí a na ten kopec nás to zas vytáhne.
|
|
|
|
 |
vitstar
|
Předmět příspěvku: Re: Naše letiště  Napsal: 18 dub 2016 09:57 |
|
Letu zdar, Tak s tím rozježděním plochy už mám taky nějaké zkušenosti. U T.D. v Lupenici byl podobný problém. Dělal to tam několik sezón skoro místní frajírek. Na tohle konání idiotů, kteří si nevidí na špičku vlastního nosu mám svůj názor. Tito chlapci si neuvědomují, že to na ně stejně časem někdo práskne, anebo se ve slabé chvilce prásknou sami. A pak už je to snadné  Taková nabitá ústa či pernamentně píchlé pnematiky dokážou udělat své. Vsadím krk na to, že je autorem nějaký dutohlav z blízkého okolí. Možná by stálo za to někde umístit fotopast a pak už stačí jít najisto. Tak snad někdy na ploše. 
_________________ http://www.rajce.net/u179646
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|