|
Právě je 04 říj 2023 18:42
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
 |
|
 |
|
Autor |
Zpráva |
hrst
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 06 srp 2022 08:55 |
|
Zvednout návštěvnost webu je to o co se všichni vlastnící snaží. Existuji následující čtyři hlavní zdroje návštěvnosti a setřídím je od nejdůležitějšího : 1. přirozená návštěvnost z vyhledávačů se podílí na návštěvnosti webů různě odhadem cca 50-95% A zde suveréně vede Google dnes odhadem 85-95% nad Seznamem a případným zbytkem jako je DuckDuckGo či Bing https://www.evisions.cz/blog-2021-03-03 ... netu-2021/Tohle může ovlivnit pouze majitel - tvůrce - správce webu či ten kdo vládne přístupen k doméně a serveru 2. návštěvnost z odkazů - návštěvy z jiných webů na kterých je tzv. zpětný odkaz, tj. zmínka o daném webu a klikatelný odkaz na něj Tohle se asi tomuto fóru událo nejspíše včera, kdy návštěvnost výrazně poskočila, někde na netu s hojně navštěvovanou stránkou se objevil klikatelný odkaz na tuto diskusi. Tohle ovlivňuje kdokoliv, třeba příznivec webu, když ho někde na netu či sociálních sítích doporučí a umístní tam klikatelný odkaz - ještě lépe když ho opatří tzv. anchor textem adekvátného znění vzhledem k obsahu doporučení a obsahu stránky na kterou odkazuje, což vypadá třeba takto v případě že se odkazuje na zdejší hlavní stránku: Modelářské diskusní fórum - necenzurované - RCfree a zadává se takto: [url=http://rcfree.eu]Modelářské diskusní fórum - necenzurované - RCfree[/url]
3. přímá návštěvnost - návštěvník zná adresu webu a zadá ji přímo do adresního řádku prohlížeče, nebo klikne na adresu v oblíbených, jde z 99% o fandy a stálé uživatelé 4. návštěvnost z reklamní kampaně - placený odkaz ve formě banerů, PPC, mailové rozesílky, atd. Jediný bod který sme schopni ovlivnit coby příznivci je bod č. 2. Vše odstatní je na majiteli tohoto fóra, který by se měl především věnovat bodu č. 1. Nebo to tady zde prodat těm, kteří o osud fóra mají poněkud větší zájem. 
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 06 srp 2022 09:11 |
Zkušený |
 |
Registrován: 06 črc 2022 07:37 Příspěvky: 554 Bydliště: Nové Město nad Metují
|
Bod 2.) už jsem rozjel, nic jiného nemám šanci ovlivnit, tak aspoň dělám to, co šanci ovlivnit mám, nějak se začít musí  Ještě bych chtěl víc rozházet odkazy na nás v modelářských skupinách na FB, je tam také hodně lidí. Bohužel hodně skupin je soukromých.
_________________ Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...
|
|
|
|
 |
BeneFitmodel
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 06 srp 2022 13:06 |
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 08 srp 2022 19:30 |
Zkušený |
 |
|
Správce FB skupiny FPV Combat https://www.facebook.com/profile.php?id=100063463754946 mi na FB psal, že přes translátor louská příspěvky o FPV Combatu tady na RCfree.eu, to mě docela rozesmálo 
_________________ Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 14 lis 2022 05:54 |
Zkušený |
 |
|
Chtěl jsem kontrolovat, jestli nedošlo na fóru k nějakým změnám a neposunuli jsme se třeba na Google na vyšší pozice při vyhledávání, ale místo toho mi to našlo tohle: https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic.php?t=42187Tak toto mě fakt rozesmálo  Kdo původně vymyslel ten krásný příklad s tou hadicí ze "zahrádkářského" diskusního fóra, nebyl to někdo z vás? 
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 14 lis 2022 21:34 |
Zkušený |
 |
|
Nicméně s tou úpravou fóra pro zlepšení umístění ve vyhledavači by se to mohlo už začít řešit. Je smutný, když při zkoušce o vyhledání našeho fóra na Google mi to po zadání klíčových slov upřednostní nějaké strojírenské fórum, kde je jen jedna letmá zmínka o nás, a přitom samotné naše fórum to hodí až o několik pozic níže  Na vyhledavači jsme v podstatě neviditelní...
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 04 srp 2023 21:58 |
Zkušený |
 |
|
Nemá někdo nějakého známého grafika, nebo alespoň talentovaného člověka, který by byl schopný navrhnout nějaké jednoduché stylizované logo pro RC Free fórum? Občas bych měl možnost někde vyvěsit nějaký léták, někam nalepit nějakou propagační samolepku, nebo umístit nějaký banner, ale není s čím  Pokud by to stálo nějaké peníze, tak klidně rád tento nápad i finančně podpořím.
|
|
|
|
 |
zdekar
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 15 srp 2023 15:08 |
|
Zkus různé free AI generátory. Když dobře popíšeš co chceš, tak ti to třeba i něco zajímavého vygeneruje. Např. zde: https://creator.nightcafe.studio/ ale je jich spousta.
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?  Napsal: 15 srp 2023 18:38 |
Zkušený |
 |
|
Jednu dobu jsem si takhle s grafikou hrál v BING AI, ten má také obrazový generátor, i když velice jednoduchý, ale i přes spousty návrhů se mi nic z toho nezdálo použitelné. A protože mám vlastní zkušenost s jedním velice šikovným talentovaným grafikem, který před mnoha lety pracoval v našem podniku jako hlavní designér pro průmyslový design a několika tahy uměl během chviličky vymrštit takové kresby, o kterých by si i dnešnímu AI mohlo nechat jen zdát, tak jsem přemýšlel spíš o té lidské variantě  Ale možná to je jen o nějakém zajímavém nápadu, stylizaci, když by byla dobrá myšlenka, tak by i z toho AI obrazového generátoru mohlo po mnoha pokusech-omylech vypadnout něco použitelného.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|