Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Jak-9 Aircombat
- REX
- Mazák
Jak-9 Aircombat
Ještě před úspěšným dokončením Bristola jsem si vybral další letadlo který si postavím. Prostě mě klasická stavba z balzy a překližky docela chytla a snažím se oživit trochu hangár a přeorientovat se z bublin k pořádný modelařině!
Chtěl jsem něco relativně skladnýho -demontovatelné křídlo s rozpětím do 900mm, nenáročného na stavbu -trup jednoduchá bedynka, trochu odolného aby to vydrželo trochu nešetrného zacházení -aircombat a celá stavba z plné balzy a žádného lenocha -motorizace se teprve ukáže co umí....
Nejdřív jsem chtěl postavit jenom model a osadit později, ale pak se mi naskytl dobrý kup AXIka který se hodil, zamiloval jsem se do jednoho hliníkového kuželu bez kterého jsem odmítl odejít a doma mám stříbrnou folii která se k tomu hodí, tak stavím. Chybí mi vybrat nějaké serva, koupit regl a nové baterky.
Zatím mám jen to co je na fotkách a dnes jsem přilepil bočnice, které teď zasychají, ale zatím se to rodí celkem rychle.
Ale honit se s ním po nebi za stuhami protivníka a riskovat rozbití modelu rozhodně nehodlám
A povrchovka z plechovek by na tom taky nebyla marná... uvidím jak mi to bude vycházet váhově
Chtěl jsem něco relativně skladnýho -demontovatelné křídlo s rozpětím do 900mm, nenáročného na stavbu -trup jednoduchá bedynka, trochu odolného aby to vydrželo trochu nešetrného zacházení -aircombat a celá stavba z plné balzy a žádného lenocha -motorizace se teprve ukáže co umí....
Nejdřív jsem chtěl postavit jenom model a osadit později, ale pak se mi naskytl dobrý kup AXIka který se hodil, zamiloval jsem se do jednoho hliníkového kuželu bez kterého jsem odmítl odejít a doma mám stříbrnou folii která se k tomu hodí, tak stavím. Chybí mi vybrat nějaké serva, koupit regl a nové baterky.
Zatím mám jen to co je na fotkách a dnes jsem přilepil bočnice, které teď zasychají, ale zatím se to rodí celkem rychle.
Ale honit se s ním po nebi za stuhami protivníka a riskovat rozbití modelu rozhodně nehodlám
A povrchovka z plechovek by na tom taky nebyla marná... uvidím jak mi to bude vycházet váhově
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak-9 Aircombat
Pěkná předloha , WW2 je moje citovka Ať se daří a vše jde pěkně od ruky. Už se těším na další fotky ze stavby
Ta překližka je balsová?
Ta překližka je balsová?
- REX
- Mazák
Předloha je pěkná a navíc je takových modelů pomálu... samý Mustang, Corsair, Spiti a Mesouni. Jinak tvary modelu jsou dost zjednodušené, ale to mi vůbec nevadí, zase to jde rychle na svět. Už mám slepený celý trup-bedynku, jsem celkem mile překvapený z hmotnosti a to ještě musím vybrousit zaoblení hran. Možná však stavbu na chvilku pozastavím, protože jsem byl včera večer létat a došlo mi, že by byly potřeba dotáhnout nějaké věci na dalších érech a rozlítat další dva německé modely WWII. Jeden z nich čeká na vysokou trávu, která už je na světě a druhý na náladu na dodělání a odvahu na první let
Od hmotnosti modelu se bude asi odvíjet povrchovka, buď folie, nebo plechovka
Překližka je topolová 3mm.
Od hmotnosti modelu se bude asi odvíjet povrchovka, buď folie, nebo plechovka
Překližka je topolová 3mm.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já si říkal, že to bude asi něco takového, když má překližka jen 3 vrstvy Barvu budeš dělat celou kovovou a nebo z vrchu maskáč?
- REX
- Mazák
Kamufláž nebude, buď celokovový, nebo stříbrná folie s červeno-bílýmy hvězdami a doplňky
- REX
- Mazák
Slepený trup.... ještě zbývá vybrousit zaoblení hran.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že budeš mít dřív hotovo jak já Jen tak dál
- REX
- Mazák
hashpi píše:Koukám že budeš mít dřív hotovo jak já Jen tak dál
Zas takovej fofr to nebude, přes léto to na svět většinou moc nejde.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To jsme na tom podobně s časem Navíc mám teď ještě rozdělanou sekačku( prokluzuje pojezd), pak hafo práce kolem baráku. Klukovi musím udělat nábytek do pokojíku a ještě postavit nějaké průlezky a domeček.
- REX
- Mazák
Jestli to má být zahradní domeček, tak bych mohl hodit fotku pro inspiraci co jsem vytvořil jáhashpi píše: a ještě postavit nějaké průlezky a domeček.