Tyhle závady po havárii se zjišťují velmi těžko neřkuli vůbec. Já musím říci, že vysílač Hitec mi do chalupy nesmí vstoupit. Po zamrznutí dualband recievru v kombinaci s Eclipsem7 jsme přišli o EXTRU 260 o rozpětí 2,5 m s motorem ZDZ 80. Z výšky cca 80m pod plným plynem. Tak si dovedete představit co asi se dalo na zemi najít. Použitelná byla pouze některá serva (s výhradou) po výměně převodů a motor, který se zaryl do oranice cca 40 cm hluboko. Ještě že týden před tím celkem vydatně pršelo. Být sucho, tak byla škoda ještě asi o 10 000,- Kč vyšší. Od té doby jsme se synkem přešli na 2,4 Spektrum DX 7 a již to bude cca 5 let co padáme pouze na ruce nebo zanedbání předletové přípravy. Palubní napájení máme osazeno A 123,2S, 2300, které po každém třetím 10min letu měníme za čerstvé. Já vím, že je to možná dost opatrnické, ale zastávám názor, že lépe měnit baterky za cca 600,- Kč, které vydrží více jak 500 nabíjecích cyklů, než model v celkové hodnotě 50 000,-. Uvědomte si celkem jednoduchou aritmetiku. Ta suma cca 1300,-Kč za troje baterky je vyvážena jistotou, že se mi nesesype výše zmíněný model na zem a nedej bůh nezpůsobí další škody na cizím majetku nebo zdraví. To platí všeobecně pro modely od velikosti cca 1m rozpětí a výše. Bohužel tato zkušenost mě prostě poučila o tom, že souprava Hitec nepatří do modelu se kterým se nechci brzo rozloučit. A nezmění na tom nic. Je to spotřební elekronika na střední uživatelské úrovni a člověk by neměl být zklamán pokud ho takhle zradí. Zamrzí to, ale měli bychom být schopni se poučit z předchozích chyb. Pokud ne, je to náš boj a musíme jej přijmout se všemi důsledky z toho vyplývajicími. Každého modelu je škoda a určitě Martinovi nepřeji to zklamání. Mám jich za sebou nepočítaně a pokud si čloívěk roztříská model na ruce může znectít sám sebe, ale na nevyzpytatelnou techniku? Děkuji nechci.