Právě je 04 říj 2023 18:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Stránka 1 z 3 [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propagace RCfree fóra?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 12:21 
Zkušený

Existuje nějaký propagační banner RCfree fóra, který by se dal umístit na spřátelené weby, když by měl člověk chuť udělat trochu propagace? Pokud dobře počítám, RCfree už tu existuje celých 11 let a určitě by neškodilo, kdyby se víc modelářů dozvědělo, že zde pro ně existuje pohodové diskusní fórum, kde je nejen svoboda projevu, ale i po něm ;)

Naposledy upravil LEON dne 02 srp 2022 17:58, celkově upraveno 1

Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...

Předmět příspěvku: Re: Propagační banner RCfree fóra?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 12:31 
Mazák

Nevím o tom že by byl, ale netvrdím tím, že vím vše .... Takže spíš otázka na Zdekara.

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 12:53 
Zkušený

Tak já jsem na tom v podstatě stejně. Těžko si pamatuju co bylo před měsícem, natož před 11 lety. Nějaké linky z jiných webů asi byly, ale nevím jestli banner. Zkusím zapátrat.
edit: tak asi nic. Našel jsem jen malý obrázek, ale je na něm špatný odkaz na cz doménu, která nám byla tenkrát zbaběle vyfouknuta. Kdo chce tak může udělat nový banner. ;)

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 14:08 
Znalý uživatel

Každá propagace je dobrá, ale tady je spíše problém ještě někde jinde.
Kulantně řečeno forum ignoruje princíp fungování internetu, ale také toho jak a k čemu takové forum slouží.

Forum je pro čtenáře-návštěvníky a pro ty zase na něm připravují obsah přispěvatelé-rádci.
Noví návštěvnící přicházejí také na základě toho, že něco hledají tj. zeptají se vyhledávačů.
Přispěvatelé za tu dobu existence už nějaký obsah zde vytvořili, proč ale nechodí návštěvnící?
Vyhledávače tento zdejší obsah totiž nenabízí ve výsledcích hledání.

Kdyby jenom to, forum nelze dohledat ani na nějaké základní vyhledávací fráze zadejte si třeba do hledání "modelářská diskuse", "modelářské forum", "RC forum", "forum pro modeláře" atp. a to nejenom v gúglu třeba
https://duckduckgo.com/?kl=cz-cs&q=rc+forum&ia=web

Aby né, když samo forum vyhledávacím robotům nabízí o sobě jenom následující informace.
https://www.rankwatch.com/en/tools/web- ... c1ed5.html
V obsahu fora ale ty vyhledávací fráze nejsou a tak roboti vyhledávačů nic nesesbírají, vyhledávač tak nic nenalezne a návštěvnící nepřichází. Vyhledávač pak může nabídnout jenom to co vidí, třeba toto:
https://duckduckgo.com/?q="rcfree.eu"

Další velký problém bude neexistence odkazů na toto forum napříč internetem. Co dodat, když i profil fora na Toplistu odkazuje úplně jinam...
Víc viz. třeba zde: https://www.collabim.cz/akademie/knihov ... eb-zdarma/

Abych něco mohl řídít, musím to chtít dělat, mít o tom ty správné informace ve správny čas a rozumět tomu, abych se na základě toho adekvátně rozhodl a udělal korekci událostí které řídím.
Kde je chyba?
Osobně mám pocit, že majitel zodpovědný za faktický chod fora toto jaksi už nechce dělat...

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 16:02 
Zkušený

Je fakt, že jsem roky mockrát googloval nějakou alternativu k RC mánii, kde bych nedostával každou chvíli "poslední varování před BANem", ale na tohle fórum jsem nikdy nenarazil, až když mi ho Benefit dohodil. Jinak bych se tu registroval daleko daleko dřív. Pro google je to tu opravdu neviditelné. I proto bych rád rozhodil pár bannerů na spřátelené weby, kam můžu dosáhnout, když už nás Google ignoruje.

Bývalka, složenky, nemoc, problémy v práci… Jakmile odstartujete a nasadíte si FPV brýle, je tohle všechno pryč. Nahoře jste jen vy, nekonečná krajina pod vámi, maximální soustředění na let. Domů se po přistání vracíte s krásně vyčištěnou hlavou...

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 16:46 
Znalý uživatel

Než grafický banner, by mnohem více pomohly textové odkazy, třeba v tomto stylu:
Diskusní forum pro RC modeláře
RC forum pro letecké modeláře
Raketoví modeláři diskutují o nové legislatívě

U toho může být take nějaká grafika, třeba i se stejným odkazem, ale za podmínky, že obrázek bude mít v HTML kódu své alternatívní textové pojmenování, které se bude obsahové vázát k tomu na co odkazuje, takže třeba viz. ty odkazy výše:
- modelářské diskusní forum
- RC letecko-modelářská diskuse
- modeláří-rakeťácí na foru probírají nové zákony

Úplně nejlepší by byl tento textově-grafický odkaz na každé stránce takového spřáteleného webu a jeden-dva-tři krátké článečky, každý na samostatné URL, spříhodným názvem kde budou potřebné klíčové slova a obdobné odkazy jako ty výše a pojednávající na dané téma třeba:
- znovu objevené a reinkarnované modelářské diskusní forum, na kterém se necenzuruje a nebanuje
- necenzurované RC diskusní forum nejenom pro letecké modeláře
- i raketové modeláře tíží nejasnosti a o své budoucnosti diskutují na necenzurovaném modelářském diskusním foru

To vše ale jenom za podmínky, že to zde bude někdo obhospodařovat dle obecně platných internetových pravidel ;)
Ponejvíce je teď nutné udlat kroky, aby roboti vyhledávačů sem chodily, vraceli se, indexovali stránky a nabízeli je ve výsledcích vyhledávání, což se zatím téměř neděje.
Tohle je třeba změnit jako první:
https://duckduckgo.com/?q=%22rcfree.eu%22&ia=web

Pokud je zde admin, co je ochoten naslouchat, nechá si poradit a následně udělat změny.
1. Je potřebne změnit Titulek a Anchor hlavní stránky fora.
2. Udělat analýzu klíčových slov a ta pak tlačit v titulcích a v popisku dalších vláken či jiného nového obsahu
3. Zjistit proč nechodí roboti od Gúglu a Seznamu a proč neindexují forum

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 17:55 
Plodný uživatel

Noo informace to nejsou povzbudivé.
Zde je informace o tom, co se dověděl Google o novém obsahu umístěném za poslední měsíc na tomto foru... :o :roll:
https://www.google.cz/search?q=site:www ... qdr:m&sa=X

I to se domnívám, že tuto stránku někde na internetu prostě našel jako odkaz...
Goglacky robot má možna přístup ve foru zakázan, nebo má zakázané indexování a možná pouze o tomto foru neví.
Admin by měl postupovat tak jako by stvořil nový web.
Návod co by rozhodně měl ihned udělat a to tak, že už teď je pozdě ;)
https://napoveda.mioweb.cz/article/396- ... ch-console

PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 18:04 
Zkušený

hrst píše:
Než grafický banner, by mnohem více pomohly textové odkazy, třeba v tomto stylu:
Diskusní forum pro RC modeláře
RC forum pro letecké modeláře
Raketoví modeláři diskutují o nové legislatívě

...

No, minimálně s tímhle začít můžu, to je fakt. Jsem registrovaný na spoustě diskusních fórech s leteckou tématikou (např. letecké simulátory) a tak odkaz na RCfree fórum dávám alespoň do podpisů. Teď jsem se ale dostal k RC mánii, kde jsem si chtěl změnit podpis na:
www.RCfree.eu - Diskusní fórum pro RC modeláře
Jenže už v náhledu podpisu mi to automaticky změnilo podpis na:
www.RCfree.cz - Diskusní fórum pro RC modeláře
Jenže doména s CZ odkáže na úplně jiné fórum, než doména s EU, které jsem tam psal. Jak to? :| Dělá vám to taky, nebo ten podpis na RC mánii blbne jenom mně?

Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 18:18 
Plodný uživatel

:lol: :lol: :lol:
No to je dobré.
To bude asi tím, kdo že je vlastníkem té konečné domény... :roll:
https://www.whois.com/whois/rcfree.cz

Předmět příspěvku: Re: Propagace RCfree fóra?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2022 18:55 
Zkušený

Jo tak ona to nebyla chyba? No fujky :roll: Aspoň jsem tu cenzůru obešel tímhle tvarem podpisu:
w w w . R C f r e e . e u - Diskusní fórum pro RC modeláře

Stránka 1 z 3 [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]