Předmět příspěvku: Elektromodely ve tvaru ptáka, Eagle, Hawk a jiné
Napsal: 10 zář 2023 11:09
Mazák
Registrován: 06 črc 2022 07:37 Příspěvky: 1205 Bydliště: Nové Město nad Metují
S kolegou Milanem jsme měli před časem období, kdy jsme chtěli mít nějaký RC model, který by byl za letu ve výšce velice podobný plachtícímu ptákovi. Vždycky jsme obdivovali videa na Youtube, kde plachtil třeba DW E19 Eagle od Dancing Wing a byl ve výšce prakticky neroznatelný od opravdického plactícího dravce, natož když by byl ještě vybavený zvukovým modulem s dravčím křikem
Model je v rozsypu a kit je v ne příliš dobré kvalitě, takže je potřeba některé věcí upravit a zpevnit. Oproti původní verzi jsem nahradil gumičkový unašeč vtule pevným a abych nemusel při každé výměně baterie složitě odgumičkovávat celé křídlo, tak jsem měl nadzvedávací poklop s magnety na hlavě Orla pro vložení baterky.
Pro první let jsem se ještě nechal ukecat kolegou Milanem, ať tam nechám gumičkový unašeč. Já k těm gumičkám totiž nemám u FPV modelů moc důvěru, protože nechci riskovat, že budu muset s FPV modelem kvůli prasklé gumičce nouzově přistát třeba někde 1000m daleko v lese. Milan ale říkal, že jemu gumička na unašeči v životě nepraskla, tak jsem to na zálet zkusil. A co myslíte, hned při druhém letu mi gumička praskla a já ztratil poměrně drahou karbonovou vrtuli ve vysoké trávě na obrovské louce, to bylo jasné znamení
DW E19 Eagle létá krásně pomalu, opravdu za letu ve výšce připomíná siluetou plachtícího dravce, ale díky velké ploše křídel a poměrně nízké váze se mi zdál trochu citlivý na poryvy větru:
Příjemně se pilotoval i z ptačí perspektivy, nahráváno na mé FPV brýle, takže jen nízká Low Res kvalita videa:
Kvůli nízké kvalitě kitu se při dalších letech odtrhla křidélka, která měla místo závěsů pouze velice zeslabenou vrstvu EPP a vlivem pnutí se začalo křídlo kroutit trochu do vrtule, tak si ho momentálně kolega předělává na klasické plastové závěsy a vyztužuje.
Model sice vypadá na první pohled stejně jako DW E19 od Dancing Wing, ale kvalitativně je to úplně jiný level. Křídla jsou masivnější, trup má větší průřez, silnější stěny a hlavně je uvnitř daleko lépe vyztužený. Má navíc i podélnou horizontální překližkou, která dělí trup na dvě poloviny a dodává mu tuhost, takže už se nemusíte bát model při hodu pevněji uchopit mezi prsty, na rozdíl od DW E19 Eagle. Baterie se vkládá deklem na spodní části trupu, takže není třeba oddělávat celé křídlo jako u DW E19. Připadlo mi to, jako by DW E19 Eagle byla levná Čínská kopie právě tohoto Hawku od Hackera a ještě ho Číňani zjednodušili a odlehčili kde to jen šlo. Ono to bylo znát i na letovém projevu, lehký čínský Eagle od Dancing Wing létal jako Slow Flyer, těžší Hawk už byl citelně rychlejší.
Video z letu Hawka bohužel nemám, protože záhy změnil majitele a nyní létá u mého synovce. A co vy, také jste měli nějaké "ptačí období"?
_________________ Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
REX
Předmět příspěvku: Re: Elektromodely ve tvaru ptáka, Eagle, Hawk a jiné
Napsal: 10 zář 2023 14:16
Mazák
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1768 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
Kam jsme to dopracovali, že už musíme kopírovat i Čínu
Orel létá pěkně létá i na svahu:
_________________ Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
LEON
Napsal: 03 říj 2023 18:30
Mazák
Jedna moje oblíbená stránka s tématikou "ptačích" modelů:
LEON
Napsal: 21 led 2024 17:38
Mazák
Tak už i armáda oceňuje ptačí tvary pro své vojenské drony
LEON
Napsal: 26 dub 2024 17:48
Mazák
LEON
Napsal: 26 dub 2024 17:52
Mazák
LEON
Napsal: 24 čer 2024 08:47
Mazák
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru